Zelenski, la întâlnirea cu Maia Sandu: „Vom răspunde cu bombe dacă rușii ne atacă din Transnistria”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, s-a întâlnit luni cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită la Kiev.
Zelenski a remarcat importanța vizitei Maiei Sandu imediat după ce Uniunea Europeană a luat decizia istorică de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidate la UE.
Orice acțiuni din teritoriul ocupat temporar al Moldovei, Transnistria, care vor amenința Ucraina, vor primi un răspuns adecvat, dar trebuie evitată destabilizarea în această regiune- a declarat președintele Volodimir Zelenski în cadrul unei întâlniri cu presa după primirea Maiei Sandu,
la Kiev.
Zelenski a spus că la întâlnirea cu omologul său din Republica Moldova s-a discutat problema amenințărilor din teritoriile ocupate temporar de Rusia, inclusiv Transnistria, potrivit site -ului președinției de la Kiev.
Zelenski: Vom răspunde cu lovituri în Transnistria
„Dacă se întâmplă asta, cred că este o greșeală globală. Primim anumite semnale, sunt neplăcute. Dar acești oameni din Transnistria ar trebui să știe: pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă. Și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură”, a spus Volodimir Zelenski, răspunzând la întrebările jurnaliştilor dacă are informaţii despre o posibilă lovitură venită din Transnistria.
În același timp, Zelenski a subliniat necesitatea menținerii unei situații stabile în regiune. „Cred că, în primul rând, cu toții ar trebui să facem eforturi pentru a preveni destabilizarea în regiune. Demonstrăm acest lucru în toate modurile posibile. În prezent luptăm cu Rusia pe pământul nostru, deși ați văzut lovituri repetate cu rachete și din Belarus”, a spus el.
Liderul de la Kiev a mai menționat că poporul belarus nu sprijină războiul împotriva Ucrainei, iar bombardamentele și atacurile de pe teritoriul Belarusului sunt efectuate de trupele ruse.
Citește și