Vouchere de până la 5000 de lei pentru milioane de români! Cine va beneficia de acest ajutor de la stat pentru compensarea scumpirilor

Din cauza valului masiv de scumpiri din ultimul an, autoritățile au început să caute diferite soluții pentru a le întinde o mână de ajutor românilor fără posibilități financiare.
Oficialii anunță că în România sunt șanse mari să se implementeze vouchere educaționale cu sume cuprinse între 3000 și 5000 de lei pentru familiile cu copii.
Această propunere vine din partea lui Mircea Micle, fostul ministru al Educație, care speră ca statul român să intervină atât pentru a ajuta părinții să facă față scumpirilor, cât și pentru a încuraja copiii să nu mai renunțe la școală.
Ce spune Mircea Micle, fostul ministru al Educației
Potrivit fostului ministru, un ajutor de până la 5000 de lei, în funcție de numărul de copii din gospodărie, ar ajuta familiile românilor.
„Așa cum se dau vouchere de vacanță prin care se susține industria turismului – și e foarte bine că se face lucrul acesta din partea statului – tot la fel statul român poate să inițieze niște vouchere educaționale, adică să dea fiecărei familii sau măcar familiilor care au un venit sub venitul mediu pe economie un voucher educațional
de 3.000-5.000 de lei pe an, din care părinții să poată cumpăra rechizite, să poată cumpăra tablete, să poată cumpăra uniforme, adică să poată cumpăra acele lucruri care oferă un plus de șanse pentru copiii lor”, a declarat Miclea, la Euronews România.
„Se va vedea dacă statul este cu adevărat interesat de a ajuta părinții acum, când e mai greu și e inflație, pentru a-și educa copiii sau nu. Soluția este atât de simplă și se poate aplica atât de repede. Dar, din păcate, nu cred că statul o va aplica”, a continuat fostul ministru.

La ce se pot folosi voucherele

Cu tichetele de la stat, părinții vor putea achiziționa copiilor cărți, rechizite, tablete sau orice alt obiect necesar pentru educația lor.
„Vouchere pe care statul să le dea părinților, din care părinții să achiziționeze ceea ce este necesar pentru educația copiilor: cărți, rechizite, tablete, etc. Și atunci ar fi fost un foarte mare efort, și acum ar fi un mare ajutor, dar mă îndoiesc că statul român are interes să-și educe tânăra generație. Având o măsură extrem de simplă, am spus-o, se poate aplica extrem de rapid, din păcate nu cred că o să se aplice”, a mai spus oficialul, potrivit edupedu.ro
Citește și