Vești bune pentru români! Peste jumătate de million dintre aceștia vor primi peste 3.000 de lei

Pensionarii din România au primit încă o veste bună. Peste 500.000 dintre aceștia vor putea primi pensii care vor depăși suma de 3.000 de lei, iar mai mai multe formule de calcul sunt luate în considerare.

Mai mult de 500.000 de pensionari ar putea primi o pensie mai mare de 3.000 de lei, iar noi formule de calcul în acest sens au fost luate în considerare. Pentru ca acest lucru să se poată concretiza, Ministerul Muncii a început să facă simulări în ceea ce privește majorarea pensiilor.

Conform Romaniatv.net, Marcel Ciolacu, Marius Budăi și Klaus Iohannis au spus că pensiile românilor s-au putea mări anul acesta, pentru a doua oară, exceptând adaptarea la inflație care va fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Cu cât ar putea crește pensiile românilor?
Ministerul Muncii a început să facă simulări în ceea ce privește majorarea pensiilor cu până a 10%.
Această informație a fost oferită de către surse din Ministerul Muncii pentru Profit.ro.
Citeste si: Marcel Ciolacu a vorbit despre creșterea salariilor. Acesta este de părere că demnitarii trebuie să strângă „cureaua”

De asemenea, în cazul în care Guvernul va decide ca pensiile să crească, mărirea lor va avea loc toamna aceasta, după ce rectificarea bugetară se va încheia.

„Noi avem mai multe scenarii. Ne preocupa continuu sa incercam, in actualele conditii, să îmbunătățim viața românilor. Implementam acum pachetele astea care vin în sprijinul românilor. Studiem și aceasta problema, să facem încă o a doua majorare a pensiilor anul asta.

Citește și