Vestea nopții despre Elena Udrea! Avocatul său a făcut anunțul. Se întâmplă pe 20 septembrie

Elena Udrea are o mare dorință! Deși se află după gratii de un an și trei luni, fostul ministru al Turismului refuză să renunțe la această idee. Despre ce este vorba?

Vestea nopții despre Elena Udrea

Elena Udrea are o mare dorință!

Fostul ministru al Turismului se află după gratii de mai bine de un an, însă nu renunță la ideea de a fi acasă de ziua fetiței ei.

Pe data de 20 septembrie, Eva Maria va împlini 5 ani, iar mama sa este hotărâtă să îi fie alături.

De un an și trei luni, aceasta se află la Penitenciarul Târgșor, singurul din România destinat femeilor.

Însă că nu are viață ușoară după gratii. Se pare că notorietate câștigată pe vremea când a fost consilier prezidențial sau ministru al Turismului nu au ajutat-o deloc.

Ba chiar dimpotrivă! Potrivit Silviei Uscov, avocatul său, Udrea se confruntă cu prejudecăți și cu o atenție sporită, deseori cu efecte nefericite.

„ A încercat până acum să facă orice e omenește posibil pentru a convinge conducerea penitenciarului că merită din plin o permisie de 24 de ore pe care să o petreacă de ziua fetiței sale, la ea acasă. Pentru asta, trebuie să acumulezi, conform regulamentului închisorii, un număr de credite, prin activitățile pe care le desfășori acolo. Or, această permisie nu i-a fost niciodată până în prezent alocată chiar dacă ea are dreptul la așa ceva și a întrunit și numărul de credite necesar”, a declarat Silvia Uscov pentru Cancan.

I-au fost respinse cererile de permisie
Silvia Uscov spune că aceasta a depus mai multe cereri de acest fel, însă niciuna nu i-a fost aprobată.

„Clienta mea a beneficiat, dacă pot spune așa, și de o înrăutățire a regulamentului intern de funcționare a închisorilor, unul care aprobă mult mai greu, în ultima vreme permisiile, dar și de o atenție sporită din partea factorilor care iau asemenea decizii. În plus, nu poate apela la o adică nici la decizia instanțelor, fiindcă nu toate judecătoriile au revenit cu motoarele în plină activitate după evenimentele petrecute în ultima vreme în lumea magistraților”, a spus aceasta.

Elena Udrea nu va renunța
Deși s-a lovit de refuzuri, fostul ministru al Turismului nu va renunța, a adăugat avocatul.

„Luna trecută a făcut o cerere către conducerea penitenciarului prin care a solicitat să se i aprobe ca numărul de credite pe luna august să fie adunate cu cele din septembrie, tocmai în ideea de a i se permite mai lejer permisia. Nu i s-a acceptat, primind doar vizită cu pachet. Or, Elena Udrea își dorește foarte tare să meargă acasă de ziua fetei.

Membrii comisiei ar putea să vadă în ea o persoană umană care are un copil mic, de care e despărțită prin voia lucrurilor și din motive care nu țin deloc de copil. Și dacă avem atâția părinți care din varii motive și-au lăsat copii acasă plecând, de ce nu am putea face fericiți măcar pe unii dintre ei?”, a mai spus aceasta.

Silvia Uscov este convinsă că nu va renunța, chiar dacă mai e puțin până la ziua fiicei sale.

„Rămâne pe baricade și nu se va lăsa până nu-și va vedea visul împlinit, acela de a-și lua copila în brațe, pe Eva Maria, în propria casă!”, a afirmat ea.

„Am sesizat Avocatul Poporului cu privire la situația dnei Elena Udrea. Respectiv faptul că i se refuză acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar. Pentru a petrece timp alături de fiica acesteia, care pe 20 septembrie împlinește 5 ani. Și voi formula plângere și împotriva ANP și MJ” a spus avocata Silvia Uscov.

Potrivit avocatei, legea permite acordarea unor recompense pentru condamnați în vederea stimulării unei conduite bune. Acestea pot fi pachete, vizite, convorbiri on-line, permisiunea de ieșire din penitenciar. Pentru regimul de executare al Elenei Udrea, sunt permise pana la 30 de zile pe an, respectiv 10 zile acordate odată.

Avocata spune că recompensele se acordă pe baza unor credite acumulate pentru diverse activități. Elena Udrea a participat la activități, de la cules de mere până la recitat de poezii de Alecsandri și scris caligrafic Imnul României.

Uscov precizează că Udrea a strâns mai multe credite decât erau necesare. Cu toate astea i s-a refuzat acordarea acestei recompense.

Citește și