Vestea nopții despre Traian Băsescu! Ce a făcut, cu adevărat, fostul preşedinte al României

Traian Băsescu se confruntă cu noi acuzații! Mugur Ciuvică, președintele Grupul de Investigații Politice, a transmis recent mai multe

informații și l-a criticat grav pe fostul președinte, susținând că sistemul din timpul lui era „tipic mafiot”.

Așadar, Mugur Ciuvică a susținut în emisiunea lui Marius Tucă că „sistemul a fost tipic mafiot” pe vremea lui Traian Băsescu.

Mai mult, acesta a spus că „temelia” era făcută de pe vremea lui Năstase.

Mugur Ciuvică îl critică grav pe Traian Băsescu

„Sistemul lui Băsescu a fost considerat un sistem mafiot. Băsescu a construit și a dat foarte multă putere Justiției.

Stând în Italia m-am uitat și eu cum este cu mafia. Sistemul a fost tipic mafiot. Adevărul este că avea un pic de temelie făcută de pe vremea lui Năstase.

Năstase a organizat treburile pentru el.

El a luat temelia aceasta, fundația, și a construit, a început și a făcut-o pentru ei și-a construit un sistem perfect piramidal. Pe Coldea nu l-am cunoscut.

Băsescu a construit instituțiile, a dat foarte multă putere, dar în timp”, a declarat Mugur Ciuvică, conform Gândul.

Mugur Ciuvică spuine că Traian Băsescu a construit un sistem piramidal
De asemenea, acesta a spus și că Traian Băsescu a construit „un sistem piramidal care-l asculta pe el”. Președintele Grupului de Investigații Politice a subliniat apoi că totul era construit „ca o navă”, adică „au fost aduși oameni simpli și li s-a dat foarte multă putere”.

„Acesta a construit un sistem piramidal care-l asculta pe el. A știut să-și construiască sistemul. Construcția a fost făcută ca pe o navă. Au fost aduși oameni simpli și li s-a dat foarte multă putere. Oamenii îl ascultau, nu mișcau în front. Oamenii au început să se bată între ei și s-a ales praful de sistem. Sistemul lui a ținut așa până în anul 2014. Acesta s-a împărțit în timp, dar cu mai multe centre de comandă.

Sistemul a fost racordat și în exterior. Mi s-a spus că nu au dovezi că Băsescu a făcut poliție politică. Au apărut dovezile în dosarele colegilor lui din marină. Bătălia împotriva lui Băsescu a fost și una personală. Știam de câțiva ani ce fel de om este Băsescu.

Băsescu m-a dat și în judecată și a câștigat. Amenda a fost de 500 milioane lei vechi. Băsescu a fost președinte timp de zece ani, pentru că a putut”, a conchis Mugur Ciuvică.

Citește și