Vestea tristă a serii! Kate Middleton, prințesa de Wales, a anunțat că are cancer

Kate Middleton, prințesa de Wales și soția moștenitorului coroanei britanice, a făcut un anunț șocant despre sănătatea ei.

După o intervenție chirurgicală abdominală efectuată în ianuarie, testele ulterioare au dezvăluit că prințesa suferă de cancer.

Această veste a fost primită cu un „șoc uriaș” de către Kate, care a descris ultimele luni drept „incredibil de dificile”.

Ce a transmis Kate Middleton
În ciuda diagnosticului sumbru, tonul prințesei a rămas optimist. Într-o declarație video, Kate a împărtășit că se simte bine și mai puternică în fiecare zi, deși detaliile specifice despre tipul de cancer nu au fost divulgate. A început deja tratamentul inițial, care include chimioterapie preventivă, conform sfaturilor echipei sale medicale.

„Testele de după operație au găsit prezent cancerul. Echipa mea e medici m-a sfătuit să încep chimioterapie preventivă și sunt, acum, în primele etape ale acestui tratament”, a spus prințesa.

Această veste vine la scurt timp după ce regele Charles a fost, de asemenea, diagnosticat cu cancer, aducând două lovituri grele familiei regale britanice. Kate a subliniat că recuperarea după operație a durat ceva timp, iar prioritatea ei principală este familia sa. Ea și Prințul William au încercat să gestioneze această perioadă dificilă cât mai privat posibil, pentru binele copiilor lor – George, Charlotte și Louis. Prințesa a menționat că le-a luat timp să le explice situația copiilor într-un mod adecvat vârstei lor și să-i asigure că va fi bine.

„William și cu mine am făcut tot ce se poate să procesăm și să gestionăm totul în privat, de dragul copiilor noștri. Ne-a luat timp să le explicăm lui George, Charlotte și lui Louis într-un fel potrivit pentru ei și să-i asigurăm că voi fi în regulă”. Prințesa de Wales a mai spus că familia are nevoie de „timp, spațiu și intimitate”.

Clipe grele pentru Familia Regală
Datorită acestei situații, Kate și William nu vor participa la serviciile tradiționale de Paște alături de familia regală, iar Kate nu se va întoarce la îndatoririle regale în viitorul apropiat. Familia regală a cerut „timp, spațiu și intimitate” pentru a naviga prin aceste momente dificile, iar absența neașteptată a Prințului William de la un serviciu memorial la sfârșitul lui februarie a fost legată de diagnosticul lui Kate.

Această situație subliniază vulnerabilitatea pe care chiar și membrii unei familii regale o pot avea în fața unor probleme de sănătate grave. Cu toate acestea, mesajul de speranță și reziliență transmis de prințesa de Wales oferă un exemplu de curaj în fața adversității. Comunitatea internațională și fanii familiei regale se adună în sprijinul ei, oferind urări de bine și speranțe pentru o recuperare rapidă și completă.

Citește și