Veste trista despre Brad Pitt. Anuntul a fost facut chiar de marele actor: ”Nimeni nu ma crede!”

Brad Pitt, indragitul actor in varsta de 58 de ani, a vorbit despre tulburarea neurologica cu care se confrunta si a marturisit ca ”nimeni nu-l crede” atunci cand povesteste despre ce i se intampla.
In cadrul unui interviu, Brad Pitt a marturisit ca crede ca sufera de prosopagnosie, o tulburare neurologica rara, ce se manifesta prin incapacitatea de a recunoaste fete.
Multe dintre persoanele care se confrunta cu aceasta tulburare nu-si pot recunoaste nici macar membrii familiei, partenerii ori prietenii si folosesc alte modalitati de a recunoaste oamenii, si anume dupa felul in care merg, isi coafeaza parul sau dupa timbrul vocii.
Desi Brad Pitt n-a primit un diagnostic oficial in acest sens, el a recunoscut ca crede ca sufera de aceasta tulburare de ani de zile.

”Nimeni nu ma crede. Vreau sa cunosc o alta persoana care sufera de prosopagnosie.”, a spus el in cadrul unui interviu pentru GQ.

Nu este pentru prima data cand Brad Pitt vorbeste despre aceasta tulburare. In 2013, in cadrul unui interviu pentru Esquire, el a facut marturisiri inedite: ”Multi oameni ma urasc pentru ca cred ca nu-i respect.”, a spus el atunci, continuand: „Din cand in cand, cineva imi ofera context, iar eu ii spun: „Multumesc ca m-ai ajutat”. Dar ii enervez pe mai multi oameni”.
„Primesti chestia asta, de genul: <>. Dar este un mister pentru mine, omule”, a continuat el. „Nu pot sa retin o fata si totusi vin dintr-un punct de vedere atat de design/estetic. Am de gand sa fac o serie de teste”.
Ce este prosopagnosia
Prosopagnosia inseamna nerecunoasterea (din grecescul agnosie) fetelor (din grecescul prosopon). Aceasta este o tulburare rar abordata de specialisti.

Cum se manifesta prosopagnosia?

Cu siguranta va regasiti in situatia urmatoare: dati peste cineva pe strada, fata lui vi se pare foarte cunoscuta, dar nu stiti exact cine ar putea sa fie. Aproape toti oamenii au aceasta problema. Majoritatea considera situatia de fata cu atat mai penibila, cu cat pentru fiinta umana, fata este poate cea mai importanta parte a corpului in recunoasterea unei persoane. Totusi, cei care sufera de prosopangosie nu pot recunoaste in general persoanele din jur. Acest lucru se intampla deoarece creierul lor nu face legatura dintre persoana si fata, desi pacientii pot vedea perfect fata. Un pacient cu prosopagnosie se simte ca un european, care se duce pentru prima oara intr-o tara asiatica.
Citește și