VESTE BUNĂ pentru români! Banii au intrat deja pe card

Vești bune pentru români! Guvernul a anunțat că voucherele sociale au fost încărcate pentru a doua oară. Sprijinul se acordă românilor cu venituri mici, prin intermediul Programului Sprijin pentru România. Potrivit datelor oficiale, valoarea totală a tranșei II-a se ridică la aproximativ 600 de milioane de lei.

Bani pentru români

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a încărcat, vineri, o nouă tranşă de 250 de lei pe voucherele sociale oferite prin programul ”Sprijiin pentru România”. Valoarea totală a tranşei II se ridică la aproape 600 de milioane de lei.

Banii sunt meniți să vină în ajutorul românilor cu venituri mici pentru a putea face față valului de scumpiri din ultima perioadă.

Prin programul Sprijin pentru România se acordă un ajutor de 1000 de lei în patru tranșe a câte 250 de lei, o dată la două luni, până la finalul acestui an.

Au fost efectuate plățile pentru românii care au carduri și sunt în continuare eligibili.

„În total, această tranşă va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români şi se ridică la aproape 600 de milioane de lei, bani europeni pentru alimente şi mese calde. Aşadar, de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea utiliza suma”, a anunțat Ministrul Marcel Boloș.

Oficialul a transmis că în următoarele zile Ministerul pe care îl conduce se va coordona cu reprezentanții emitenților de carduri și cei ai Poștei Române, pentru ca și noii beneficiari să primească aceste carduri cât mai repede posibil.

În posesia voucherelor sociale de la stat vor intra mai multe categorii de persoane, români cu venituri mici care nu mai fac față valului de scumpiri la alimente și servicii.

Programul Sprijin pentru România îi vizează pe pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa

caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Se încadrează pentru primirea voucherelor sociale, persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

De asemenea sunt eligibile familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Alte categorii de persoane care vor primi vouchere sociale de la stat: familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare

pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare și nu în ultimul rând persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citește și