Vaticanul se cutremură! Papa Francisc dus de urgență la spital

În prezent, Papa Francis se află în apartamentul special amenajat de la etajul 10 al spitalului, acolo unde a stat și în anul 2021, pentru nu mai puțin de 11 zile, când a fost operat la colon. Acesta va rămâne internat cel puțin pentru o noapte.

Papa Francisc a fost dus de urgență la Spitalul Gemelli din Roma, spre îngrijorarea întregii Biserici Catolice.

În primă fază, biroul de presă de la Vatican a comunicat că acesta ar fi mers pentru un control programat în prealabil. Totuși, la scurt timp s-a aflat că aceasta a fost o urgență, simțindu-se rău după ce a susținut audiența generală din Piața San Pietro.

Conform unor surse din apropierea Vaticanului, se pare că Papa a fost dus cu ambulanța la spitalul menționat, având probleme respiratorii și cardiace. Ulterior Suveranul Pontif a anunțatr anularea programului pe care îl avea pregătit pentru următoarele două zile. Odată ajuns la spital, Papa Francisc a fost nevoit să facă o tomografie. Acesta a fost internat, iar informația a fost confirmată de biroul de presă de la Vatican.

Papa Francis probleme de sănătate

În prezent, Papa Francis se află în apartamentul special amenajat de la etajul 10 al spitalului, acolo unde a stat și în anul 2021, pentru nu mai puțin de 11 zile, când a fost operat la colon. Acesta va rămâne internat peste noapte, iar exteranarea acestuia depinde de rezultatele analizelor la care a fost supus în această după-amiază.

Papa Francisc suferă de o afecțiune care poate infecta sau inflama colonul, numită diverticulită. În 2021 acesta a fost nevoit să treacă printr-o intervenție chirurgicală din cauza acestei afecțiuni. La momentul respectiv, i-a fost extirpată o parte din colon. Acesta mai are și o problemă la genunchi, motiv pentru care, de foarte multe ori, este nevoit să folosească un baston sau chiar un scaun cu rotile. De multe ori acesta a avut apariții publice în care a fost surprins în aceste condiții.

Papa Francisc a declarat anul trecut într-un interviu pentru Reuters că nu își dorește să se opereze la genunchi pentru că se teme de faptul că s-ar putea repeta efectele negative pe termen lung ale anesteziei, efecte pe care le-a resimţit după operaţia din 2021, notează Agerpres.

Citește și