Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

România se confruntă cu un nou val de infectări cu COVID-19. În ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut de la 200-250 la 4000. Medicii recomandă românilor să fie prudenţi şi să poarte mască de protecţie în spaţiile închise şi aglomerate.
Val de infectări cu coronavirus în România. Numărul cazurilor a crescut considerabil în ţara noastră, în ultima perioadă.
Val de infectări cu coronavirus în România. Marinescu: Există un trend care este peste tot în Europa
”Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor.
Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai. De fapt, noi trebuie să gândim așa… Partea prudentă se referă la faptul că oamenii care, din păcate, sunt în vârstă, au boli cronice, se pot infecta și
pot într-o oarecare măsură să facă și forme severe. Ceea ce discutăm despre vaccinare, discutăm despre lucrurile pe care le putem face. Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună.
Punctual la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație. Sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme
ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați în spital. Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.
Citește și