Uniforma elevilor ar putea deveni obligatorie în școli. Anunțul care a produs panică

Uniforma elevilor ar putea deveni obligatorie în școli începând din septembrie. Elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” din Suceava se declară nemulțumiti de faptul că ar putea fi
obligați să poarte uniforma de școală. Un anunț prin care se specifică faptul că elevii vor fi obligați să poarte uniformă școală de la 5 septembrie, i-a panicat pe copii.
Uniforma elevilor ar putea deveni obligatorie în școli. Anunțul care a produs panică
Elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava pentru a intra în școală.
Un anunț postat pe coli A4 in interiorul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava, specifică faptul că, începând din luna septembrie, elevii sunt obligați să poarte uniformă școlară. „Începând cu data de 5 septembrie 2022, accesul în școală este permis doar în uniforma școlii: sacou negru, cămasă albă,bleu, pantaloni negri, emblema școlii „, se arată în anunț.
Directorul Colegiului, Virginel Iordache, a declarat că decizia Consiliului de Administrație are caracter de recomandare și nerespectarea nu va duce la sancțiuni sau la excluderea elevilor de la ore, potrivit edupedu.ro. De asemenea, regulamentul de ordine interioară care va fi valabil din septembrie 2022 nu este public, dar cel din 2019 este postat pe site-ul instituției și prevede sancțiuni în caz de nerespectarea prevederilor. Părinții elevilor Colegiului Național de Informatică SPiru Haret au primit mesaje în care erau anunțati că accesul în școală al elevilor se face doar dacă aceștia poartă uniforma unitâții de invățământ.
“Nu se întâmplă nimic în cazul în care nu poartă uniforma, o să poarte cei care reușesc să se încadreze în regimul școlii. Există o prevedere legală în regulamentul școlii.Faptul că un elev nu va purta însemnele școlii nu înseamnă că va fi scos de la ore, exclus acest lucru. Eu nu am spus că nu vor intra în școală, repet. Cei care vor purta uniforma este foarte bine, ceilalți or să se discute cu părinții, cu elevii, vor fi primiți la școală ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În nici un caz nu va atrage o sancțiune elevului.
Dorim să creăm o atmosferă civilizată în școală în așa fel încât să nu existe diferențe între copii privind ținuta.Este doar o recomandare. Am plecat de la această prevedere legală pentru că unii elevi vin cu genți Louis Vuiton iar alții nu au săracii după ce să bea apă, ca să spun așa,” spune directorul Colegiului.
Citește și