Un şofer român de TIR, neplătit a vândut toată marfa din camion, în valoare de 50.000 de euro, în Spania…

Un şofer român de TIR neplătit a vândut toată marfa din camion, în valoare de 50.000 de euro, în Spania.
Şoferul va fi judecat şi riscă o c0ndamnare la 4 ani de închis0are.
Românul, rezident în Benicarlo, care avea cazier judiciar, a lucrat ca şofer de camion pentru o firmă spaniolă între 16 octombrie 2013 şi 15 martie 2014. Atunci a fost concediat, împreună cu toţi colegii săi, firma declarând falimentul.
Românul a fost concediat fără să fie plătit şi a amen1nţat că va face orice să îşi recupereze salariile restante. Aşa că pe 18 martie a mers în poligonul industrial Ricular de Tarragona, acolo unde erau parcate camioanele.
Al lui era plin cu peste 11 tone, 27 de paleţi, de ţeavă din pvc. A urcat la volan şi a ieşit cu camionul încărcat pe poartă, fără ca cineva să îl oprească.
Şefii companiei l-au sunat şi i-au cerut să se întoarcă, dar românul le-a spus că va returna marfa şi camionul atunci când şi va primi salariul neplătit. P0l…iţia a găsit camionul pe N-340, la Benicarlo, după câteva ore, dar era gol.
Românul a spus că a vândut toată marfa, în valoare de 50.000 de euro. În momentul în care a furat camionul încărcat, şoferul român a umblat la dispozitivul GPS, pentru a nu mai putea fi localizat.
Poliţia nu a reuşit să dea de urma ţevilor de PVC nici după 4 ani, iar acum şoferul e acuzat de furt, deturnare de bunuri şi şantaj.
Procurorul a cerut un an şi jumătate de închis0are pentru el, dar pedeapsa maximă poate fi de 4 ani. În plus, va trebui să plătească şi contravaloarea mărfii din camion, 50.000 de euro.
Citește și