Un mare actor al României a murit, dar pare că și-a presimțit sfârșitul.

Un mare actor al României s-a stins din viață. Artistul se pare că și-a presimțit sfârșitul. Ce gest a făcut acesta chiar cu o zi înainte să treacă în neființă? Bărbatul a murit în urma unui accident vascular cerebral.
El era internat într-un centru de îngrijire. Ion Iliescu i-a oferit în anul 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. Despre cine este vorba?
Doliu în lumea teatrului: ce premoniție a avut actorul celebru
Un celebru actor de la noi a murit la vârsta de 90 de ani.
Acesta a apucat să își mai sărbătorească pentru ultima oară ziua de naștere pe data de 1 iunie. Bărbatul s-a stins din viață în urma unui atac cerebral.
Mai exact, este vorba despre Alexandru Lulescu.
Cel din urmă și-a găsit sfârșitul într-un centru de bătrâni. El era de mai mult timp într-un azil, sub atenta îngrijire a unui personal specializat.
Artistul a avut o premoniție chiar cu o zi înainte să treacă în neființă. Concret, acesta a cerut să vină un preot pentru a fi împărtășit. Starea sa de sănătate se înrăutățise în ultima vreme, iar cei care îl aveau sub observație nu îi dădeau șanse de îmbunătățire.
A suferit un atac cerebral
A doua zi după împărtășanie, Alexandru Lulescu a murit după ce a suferit un atac cerebral. Informațiile apărute în spațiul public arată că actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, iar trupul neînsuflețit va fi depus la Teatrul Național din București.
Actorul a avut ultima sa apariție pe scenă chiar de ziua lui, pe 1 iunie, dar în anul 2019. Familia a decis ca după începutul pandemiei de coronavirus să îl ducă într-un centru de bătrâni.
A avut o activitate de 70 de ani pe scena teatrului
El se afla într-o formă bună atunci, starea sa de sănătate înrăutățindu-se ulterior.
Alexandru Lulescu este unul din cei mai longevivi actori de la noi din țară, cu o activitate de 70 de ani pe scena teatrului.
De asemenea, acesta a avut nenumărate apariții în film și TV.
Prima reprezentația a avut-o pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” (Ansamblul de Estradă), în anul 1952 în cadrul spectacolului ,,Primul spectacol”.
Tot aici a devenit la scurt timp angajat și a continuat să activeze în domeniu.
Alexandru Lulescu a făcut parte din generația de aur a teatrului românesc. Cel din urmă a jucat cu nume mari precum: Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu sau Nicu Constantin.
Citește și