Un bărbat cinstit a predat la poliție un portofel plin de bani și a cerut o mică donație pentru copiii instituționalizați.

Un gest de onestitate rareori întâlnit, a fost făcut de un bărbat de etnie rromă care a găsit un portofel plin cu bani în Piața Catedralei din centrul municipiului Arad.

Deși în portofel se aflau și actele de identitate ale proprietarului, bărbatul a decis să îl aducă imediat la sediul Poliției Locale Arad, fără a cere nimic în schimb.

Gestul său a fost apreciat și de proprietarul portofelului, dar și de autoritățile locale, care au dorit să facă public acest caz pentru a arăta că onestitatea și buna-credință există și sunt apreciate în societate.

H1: Un gest de onestitate care a impresionat autoritățile locale

Bărbatul, C.B., a găsit portofelul pe jos în Piața Catedralei din centrul municipiului Arad și l-a dus imediat la sediul Poliției Locale Arad, fără a încerca să păstreze banii sau să își asume proprietatea asupra portofelului. În portofel se aflau 650 de euro și 2.934 de lei, dar și actele de identitate ale proprietarului. Gestul său a fost apreciat de autoritățile locale, care au dorit să facă public acest caz ca exemplu al onestității și bunei-credințe în societate.

Viorica Graur, șeful Poliției Locale Arad, a explicat pentru MEDIAFAX că bărbatul nu a cerut nimic în schimb pentru acest gest, dar și-a manifestat dorința ca proprietarul portofelului să facă o mică donație copiilor instituționalizați din municipiu, în prag de sărbători. Această dorință a fost îndeplinită de proprietar, care a promis să doneze o sumă de bani copiilor instituționalizați.

H2: Gestul onest al bărbatului a fost apreciat în societate

Gestul onest al bărbatului de etnie rromă a fost apreciat în societate, iar autoritățile locale au dorit să facă public acest caz pentru a arăta că buna-credință și onestitatea sunt apreciate și respectate în comunitate. Astfel de gesturi pot să inspire și să încurajeze oamenii să acționeze cu onestitate și să își facă datoria civică în societate. De asemenea, acest caz arată că nu există diferențe între oameni, indiferent de etnie sau religie, și că respectul și onestitatea sunt valori universale.

Într-o societate în care mulți oameni sunt preocupați doar de propriul interes și își pierd valorile morale, gestul onest al acestui bărbat poate să inspire și să încurajeze oamenii să acționeze cu onestitate și respect în societate. De aceea, este important ca astfel de cazuri să fie făcute publice și să primească atenția cuvenită din partea autorităților și societății în general.

În concluzie, gestul onest al bărbatului de etnie rromă care a găsit portofelul plin cu bani în Piața Catedralei din centrul municipiului Arad este un exemplu de buna-credință și onestitate în societate. Astfel de gesturi trebuie să fie apreciate și respectate, iar societatea trebuie să încurajeze astfel de comportamente prin promovarea valorilor morale și a respectului față de ceilalți.

Citește și