Trucul genial să scapi de muște pe timpul verii. Ce trebuie să faci dacă stai la casă

Ca să scapi de muște poți să apelezi la anumite trucuri pe timpul verii. Aceste insecte se înmulțesc repede și sunt extrem de sâcâitoare.
Trucul genial să scapi de muște pe timpul verii
Muștele vin la gunoi, așa că ai grijă ca gunoiul să fie aruncat o dată pe zi, pentru a nu lăsa ca insectele să ajungă la el. Și plasele anti-insecte sau perdelele magnetice sunt o soluție, la fel și foliile de hârtie pentru insecte, dacă stai la curte. Însă potrivit
specialiștilor, insecticidele reprezintă cea mai bună metodă de a scăpa de muște. Nu este vorba despre spray-uri, ci despre acele insecticide pe care le dizolvi în apă, iar apoi le aplici cu un pulverizator. Și dispozitivele cu lumină UV sunt eficiente, întrucât insectele sunt atrase de lumina ultravioletă, iar când se apropie de grilajul electric, acestea mor imediat.
La fel ca țânțarii, muștele nu suportă lavanda, așadar poți cumpăra flori de lavandă pe care le poți pune prin casă, ca să te asiguri că aceste insecte nu te vor deranja. De asemenea, și castravetele respinge muștele, așa că îl poți tăia felii, pe care să le așezi în diverse locuri prin casă, iar insectele nu vor mai apărea.
Trucuri eficiente împotriva muștelor
Și ierburile aromatice sunt eficiente în lupta cu muștele, așadar folosește mentă sau busuioc și o să observi că insectele nu vor mai veni. De asemenea, uleiurile de eucalipt, de lavandă sau de mentă îndepărtează eficient insectele. Dacă vrei să faci o capcană pentru muște, trebuie să folosești 1-2 linguri de miere, apă și săpun. Se toarnă acest amestec într-o sticlă a cărei parte de sus se taie și se așază invers. Insectele intră, însă nu mai pot ieși.
Și uleiul de camfor sau tablete puse pe o suprafață caldă îndepărtează muștele, însă dacă ești gravidă sau dacă este o femeie gravidă prin apropiere, trebuie avută mare grijă deoarece metoda nu este indicată în acest caz.
Pentru a îndepărta muștele, mai poți folosi și o jumătate de lămâie, pe care să o ornezi cu căței de usturoi. Această metodă este și ea eficientă, deoarece muștele nu mai apar. Dacă nu ai usturoi, mai poți să înfigi și câteva cuișoare în lămâie.
Citește și