Tragedie imensă în lumea artiștilor:

Doliu imens la nivel mondial. Este tragedia momentului. Unul dintre cei mai cunoscuți creatori de benzi desenate s-a stins din viață.
El a fost cel care l-a creat pe Batman, dar și alte nume cunoscute din lumea SF-ului.
Este vorba despre John Paul Leon, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de benzi desenate. El a fost renumit pentru munca sa de ilustrare a unor titluri precum Batman, X-Men și Static.
Tragicul anunț a fost făcut de editorul principal DC Comic, Chris Conroy. Potrivit acestuia, DC Comic a pierdut un mare artist.
„Se pare că vestea este adevărată. Aseară l-am pierdut pe John Paul Leon, unul dintre cei mai mari desenatori din istoria benzilor desenate, genul de artist pe care FIECARE artist îl venera. Cei care l-au iubit au avut un avertisment, dar nu suficient”, a scris Conroy într-un tweet.
În ceea ce privește cauza morții, până în prezent nu au existat precizări în acest context.
De menționat este faptul că, John Paul Leon s-a născut în New York în 1972 și a început să lucreze în lumea ilustrației la doar 16 ani, desenând benzi desenate alb-negru pentru revistele Dragon și Dungeon.
El a studiat la Școala de Arte Vizuale din New York, înainte de a obține primul său post permanent, de desenator de benzi desenate, lucrând în prima fază pentru miniseria RoboCop din 1992 a lui Dark Horse.
Tragedie imensă în lumea benzilor desenate
În 1993, el a început să lucreze la altă miniserie de impact pentru public, și anume ”Static”, iar mai târziu a devenit angajat pentru Marvel, unde a lucrat la maxiseria Earth-X, pe lângă Aventurile ulterioare ale Ciclopului și Phoenix.
Lucrarea sa a inclus miniserie cu patru numere Batman: Creatura nopții și o poveste cu King și Dave Stewart despre viitorul număr special Batman și Catwoman, care urmează să fie lansat în iulie.
Pe lângă talentul pe care l-a avut în domeniul ilustrațiilor, John Paul Lenon a fost si consultant pentru filme cu bugete de sute de milioane de dolari SUA, precum DC Universe Superman Returns, Batman Begins, Green Lantern și The Dark Knight.
Citește și