Toto Cutugno are cancer în fază terminală. Cum se simte artistul

Toto Cutugno este unul dintre cei mai iubiți artiști ai momentului, iar din nefericire acum se luptă cu cancerul. Se bucură de mare succes în plan profesional, este apreciat de o lume întreagă și niciodată nu a lăsat impresia că nu ar fi bine. Se pare, însă, că boala l-a depășit acum și medicii i-au dat verdictul final.

În trecut, a suferit o operație de cancer la prostată și extirparea unui rinichi.

În luna aprilie, artistul a suferit complicații și a fost internat de urgență, în stare critică, într-un spital privat, iar de atunci, starea lui de sănătate s-a degradat în mod tragic și este din ce în ce mai rău.

După ultima internare, unde i-au fost făcute controale amănunțite, medicii i-au pus diagnosticul tragic de cancer metastatic la prostată și au încercat din răsputeri să-l pună pe picioare.

Astfel, starea lui este una foarte gravă, necesită investigații complexe și o supraveghere strictă, iar medicii i-au recomandat repaus total de acum.

Toto Cutugno are cancer în fază terminală

“Sănătatea artistului s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice avute, în trecut fiind diagnosticat cu cancer metastatic la prostată.

În luna aprilie 2022, artistul italian a suferit complicații și a fost internat de urgență în stare critică într-un spital privat.

Datorită eforturilor medicilor starea lui este stabilă, aceștia interzicându-i orice formă de efort. În prezent artistul se află sub strictă supraveghere medicală’, informează Eventim.ro pe pagina sa de Facebook.

Toto nu mai poate urca pe scenă și și-a anulat toate concertele din perioada următoare, pentru că medicii i-au interzis să mai performeze. Pe 8 mai trebuia să facă spectacol la București, dar se pare că acesta a fost anulat din cauza bolii care l-a lovit pe marele actor.

„Suntem nevoiți să anunțăm cu regret anularea concertului susținut de către Toto Cutugno, programat pentru data de 8 mai 2022 la Sala Palatului. Problemele de sănătate îl forțează pe Toto Cutugno, la cererea medicilor, să anuleze toate concertele ce urmau să fie susținute în anul 2022.”, spune aceeași sursă.

Cine este Toto Cutugno

Salvatore Cutugno, cunoscut publicului sub numele Toto Cutugno, este un cântăreț și compozitor italian de muzică ușoară (cantautor). Are peste 400 de melodii compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.

Este primul cantautor care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo (în 1980) și singurul cantautor italian care a câștigat marele premiu la Eurovision în secolul XX.

Melodiile semnate Toto Cutugno au fost interpretate de mari orchestre (Pourcel, Caravelli și Paul Mauriat).

De-a lungul carierei Toto Cutugno a scris melodii de mare succes pentru: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Gerard Lenorman, Hervé Vilard, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Jose Luis Rodriguez și formația Ricchi e poveri.

A prezentat 28 de melodii la Sanremo, în perioada 1970-2008. Hitul său, L’italiano, a fost cel mai vândut disc italian în perioada 1981 – 1986. Melodia Africa (L’ete indien) are peste 80 de variante.

Citește și