Telefoanele Nokia vechi, la mare căutare în Marea Britanie și Franța: prețuri mai mari decât cele ale iPhone 6.

Telefonul Nokia vechi revine la viata in Marea Britanie si Franta, reusind sa atraga atentia unui public interesat de modelele clasice de telefoane mobile. Acestea ajung sa coste chiar mai mult decat un smartphone de ultima generatie, fiind preferate de infractori pentru siguranta pe care o ofera. Iata cum un telefon vechi poate deveni un obiect de colectie si un mijloc de a evita urmarirea autoritatilor.”

Subtitlu 1: “Nostalgia isi face simtita prezenta”

In ultimii ani, in Marea Britanie si Franta, oamenii sunt din ce in ce mai interesati de modelele clasice de telefoane Nokia, care au fost extrem de populare in urma cu mai bine de un deceniu. Un astfel de telefon poate fi vazut ca un obiect de colectie sau chiar ca o unealta de securitate, avand in vedere ca nu poate fi urmarit cu usurinta de catre autoritati sau infractori.

Subtitlu 2: “Un telefon vechi, o alegere mai buna pentru traficantii de droguri”

Cel mai cautat model este Nokia 8210, cunoscut pentru marimea sa compacta si bateria care poate tine zile intregi. Infractorii prefera acest telefon pentru ca nu are GPS sau alte functii care ar putea sa ii dezvaluie locatia, facandu-l astfel o alegere mai buna pentru traficantii de droguri. Acestia isi dau vechile telefoane dealerilor in schimbul drogurilor, dupa cum arata un raport realizat de Vice.

Subtitlu 3: “Magazine online care vand modele vechi de telefoane”

In Franta, inca din 2009, exista un magazin online specializat in vanzarea de telefoane vechi, unde preturile variaza intre 300 si 1.500 de euro. Aceasta afacere a devenit din ce in ce mai populara, iar acum modelele clasice de telefoane pot fi gasite la vanzare si pe site-uri precum eBay sau Amazon.

In concluzie, se poate observa o crestere a interesului oamenilor pentru modelele de telefoane clasice, care ofera siguranta si un sentiment de nostalgie. In acelasi timp, infractorii prefera aceste telefoane vechi pentru ca sunt mai putin urmarite de catre autoritati, facandu-le astfel o alegere mai buna pentru activitatile lor ilegale. Este interesant de urmarit daca acest trend va continua si in alte tari sau daca va ramane doar o moda trecatoare.

Citește și