Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt a povestit cum a decurs momentul în care a aflat de la televizor că fata lui a murit

Tatăl Roxana Donisan, românca ce și-a pierdut viața în Egipt, atacată de rechin, a povestit cu ochii în lacrimi cum a aflat de nenorocire.
Omul a dezvăluit că femeia a nu a mers după geamandură când a fost sfâşiată de rechin.
Ea a reuşit să scape şi să ajungă la mal, însă în cele din urmă a murit.
“Geamandura e la maxim 2 metri unde a agăţat-o rechinul, că şi pozele luate din mass-media, din televiziune practic provin de la un turist de pe vasul de croazieră care era imediat dincolo de geamandură şi el practic a alertat.
Acela a fost primul semnal la care noi am tresărit. Tot de la televiziune am auzit că e o femeie româncă de 40 de ani.
Şi apoi a venit poliţia la uşă să ne ceară date personale şi dacă într-adevăr locuieşte aici.
M-a sunat consulul din Egipt care practic a pus ştampila că e vorba de fata noastră.
(…) A reuşit să ajungă totuşi până la mal, să înoate până la mal, asta spune că nu era o distanţă mare, confirmă şi ceea ce cel de pe vas care filmase lupta, că dacă era dincolo de geamandură nu mai ajungea ea la mal”, a povestit tatăl femeii, la Antena 3.
Turistul care a alertat autorităţile în cazul româncei atacate de rechin în Egipt a făcut şi poze în momentul tragediei, spune tatăl victimei.
“Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile. Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. (…) Când a venit poliția la ușă să ne ceară date personale și a întrebat dacă locuiește aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat și n-a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. “, spune tatăl Roxanei Donisan, femeia atacată de rechin în Egipt, potrivit monitorulsv.ro.
“Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhățat-o rechinul”, a explicat tatăl victimei.
Roxana Donisan era angajată la Direcția de Finanțe Suceava, își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, destinație pe care o îndrăgea.
Suceveanca, în vârstă de 40 de ani, înota în momentul în care a fost atacată. Cadavrul ei a fost găsit la doar 600 de metri de o altă femeie căzută victimă unui rechin.
Totul s-a întâmplat vinerea trecută, în golful adăpostit Sahl Hasheesh, un oraș de coastă aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada.
Citește și