Surpriza! Cine sunt, de fapt, Mihai si Georgeta, parintii lui David Popovici! Ce meserie au

David Popovici a intrat in atentia intregii tari inca de anul trecut, cand a doborat mai multe recorduri si a castigat medalia de aur la Campionatele Europene din 2021. Adolescentul de 17 ani a devenit in acest an dublu-campion mondial, performanta istorica. Cine sunt, de fapt, parintii tanarului care a dus Romania pe podium?

Odată cu Mondialele de la Budapesta, istoria natației din România a devenit împărțită în două capitole, înainte și după ce sportivul de 17 ani, David Popovici, a devenit dublu-campion mondial, câștigând medalia de aur la proba de 200 m și la cea de 100 m.

Această victorie a adus înotul românesc la un loc de cinste și probabil fiecare copil care face performanță în acest sport îl va avea ca punct de reper pe tânărul Popovici, atletul care la numai 17 ani a luptat într-un sistem potrivnic pentru a deveni cel mai bun din lume

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament. Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani”, a declarat David, potrivit GSP.ro.

Într-adevăr Mihai și Georgeta Popovici sunt foarte implicați în dezvoltarea fiului lor, David. Tatăl lui David este reprezentant independent pentru produse farma și se ocupă de promovarea și distribuția de suplimente alimentare.

Campionul a ajuns pentru prima dată în atenția publicului în urmă cu doi ani, pe când avea 15 ani și apărut într-o reclamă pentru brandul de produse de care se ocupă tatăl său.

Mama lui David, Georgeta Popovici, joacă de asemenea un rol extrem de important în ceea ce privește pregătirea tânărului campion. Ea a lucrat în asistență socială, dar a făcut și cursuri de ofițer anntidoping pentru a înțelege mai bine reglementările din domeniul sportului de performanță vis-a-vis de aceste substanțe, relatează sursa citată.

Citește și