Simona Halep a primit vestea în această dimineață! Anunțul venit chiar de la WTA

Asociația de Tenis pentru Femei (WTA) a dat publicităţii luni, 31 iulie, noul său clasament.

Astfel, poate fi observat că Simona Halep, care este suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj, a coborât două locuri.

Așadar, Simona Halep a coborât două locuri în clasamentul WTA, dat publicităţii în ziua de luni. În momentul de față, aceasta ocupă poziţia 56, cu 1000 de puncte.

Trei jucătoare din România sunt mai bine clasate decât Simona Halep

De asemenea, clasamentul WTA arată că trei jucătoare din România sunt mai bine clasate decât Simona Halep. Este vorba despre:

Sorana Cîrstea – locul 32 (menţinere, 1316 puncte);

Irina Begu – locul 41 (menţinere, 1197 puncte);

Ana Bogdan – locul 47 (coborâre de 8 locuri cu 1094 puncte).

Liderul clasamentului publicat de Asociația de Tenis pentru Femei este în continuare poloneza Iga Swiatek, care are 9490 puncte.

Viitorul Simonei Halep în ierarhia mondială este incert
Suspendată provizoriu de zece luni după ce a fost depistată cu Roxadustat, Simona Halep s-a aflat în cădere liberă în clasamentul WTA. Astfel, viitorul Simonei Halep în ierarhia mondială este incert. Aceasta a rămas cu 1.000 de puncte în clasamentul WTA, urmând să piardă 900 dintre ele, deoarece nu s-a înscris la Openul Canadei (4-13 august), unde este campioană en-titre.

Singurul mod prin care constănțeanca poate evita ștergerea din clasamentul WTA ar fi să participe la US Open 2023, care i-ar aduce un număr semnificativ de puncte. Acest lucru va fi însă posibil numai dacă Simona Halep scapă de suspendare până pe 22 august, termenul dat de organizatorii competiției de la New York.

Simona Halep este în așteptarea unui verdict în cazul de dopaj
Totodată, Simona Halep este în așteptarea unui verdict în cazul de dopaj. În funcție de acesta, se va afla dacă românca va putea concura sau nu la US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

În ultimul timp, s-a tot vehiculat că Simona Halep are mari șanse să concureze la US Open 2023, dacă primește un verdict favorabil, ea aflându-se pe lista preliminară a participanților. ITIA a transmis că încă nu a fost anunțată nicio decizie în cazul constănțencei.

„Bună dimineața! Vă promitem că nicio decizie nu a fost anunțată nimănui, deocamdată. În câmpul jucătoarei de la US Open, e specificat că Simona Halep este suspendată provizoriu. În consecință, dacă va rămâne suspendată, va fi exclusă. Dacă nu va rămâne suspendată, va putea concura.”, este mesajul ITIA, potrivit Tennis Infinity.

Citește și