Se reintroduce masca de protecție sanitară în Europa

Pe fondul temerilor cauzate de posibilitatea apariției unui nou val de COVID-19, țările europene impun din nou restricții, printre care și cunoscuta mască de protecție, cu care ne-am obișnuit toți.
În Franţa, cetățenii sunt sfătuiți, din nou, să poarte masca de protecţie sanitară în spaţiile unde există foarte mulți oameni, având în vedere că este posibil să apară un nou val de COVID-19.
Pentru moment, restricția nu este obligatorie, astfel că masca de protecție sanitară nu este impusă, dar este mai mult decât recomandată și binevenită în spațiile aglomerate.
Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care Franța trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon.
„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, adăugând că este o „datorie civică” să facă acest lucru, relatează Reuters.
„Nu doar o recomand, ci o cer”, a adăugat aceasta, precizând că măștile de protecție ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.
În urmă cu cinci zile, șeful serviciului de vaccinare din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, la fel ca alte țări europene, adăugând atunci că este personal în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.
Citește și