Se dau bani pentru reparația casei! Clădirile cu risc seismic ridicat ar putea fi consolidate pe banii statului!

Vești bune pentru acești români! Statul ar putea suporta costurile pentru consolidarea clădirilor aflate în risc de prăbuşire.

Vești bune pentru români! Clădirile cu risc seismic ridicat ar putea fi reparate pe banii statului, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Guvern. Ținând cont că numai în Bucureşti sunt peste 7 sute de clădiri încadrate în clasele 1 si 2 de risc seismic, autoritățile au luat în calcul elaborarea unui program de finanțare pentru consolidarea imobilelor ce aparțin atât persoanelor fizice, cât și firmelor sau instituțiilor publice.

Clădirile cu risc seismic ridicat, consolidate pe banii statului!

Proiectul de lege aflat pe masa Guvernului prevede un program ce se va desfășura pe parcursul a patru ani și prin care se vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat (clasa de risc seismic I și II) deținute sau administrate de persoane fizice, firme sau autorități și instituții publice.

„Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat are ca obiectiv general proiectarea și execuția lucrărilor de intervenţii la clădirile existente care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acțiuni seismice în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice, precum și asigurarea funcționalității acestora conform tuturor cerințelor fundamentale și creșterii eficienței energetice a acestora”, se arată în proiectul de lege al guvernului.

Astfel, proiectul ce prevede consolidarea clădirilor cu risc seismic va avea două subprograme: unul destinat clădirilor multietajate cu destinația principală de locuință și unul pentru clădirile aflate în proprietatea autorităților și instituțiilor administrației publice centrale sau locale, potrivit avocatnet.ro

Clădirile consolidate cu banii de la stat NU pot fi vândute 25 de ani!

Clădirile consolidate din banii statului nu vor putea fi vândute timp de 25 de ani, în cazul spațiilor cu destinația de locuință, și timp de 10 ani, în cazul celor cu altă destinație. Condiția ca acestea să poată fi vândute înainte de termen este rambursarea integrală a sumei primite pentru consolidare.

Citește și