Scandal la Pro TV! Las Fierbinți, OUT din grila de programe? Jurnalistul celebru care a dat de pământ cu toată echipa de producție

Serialul românesc „Las Fierbinți” a devenit un adevărat fenomen pe micile ecrane, atrăgând un public numeros și fidel în fiecare sezon.

Cu 23 de sezoane la activ, producția de la Pro TV a reușit să păstreze interesul și să aducă umorul specific mediului rural în casele telespectatorilor.

Cu toate acestea, nu toți împărtășesc aceeași opinie pozitivă.

Radu Banciu este un jurnalist cunoscut pentru stilul său direct și opinii tranșante, neavând rezerve în a-și exprima punctele de vedere.

În acest caz, nu a făcut excepție și a adus critici dure la adresa serialului „Las Fierbinți”.

Las Fierbinți ar putea dispărea de la Pro TV

În cadrul emisiunii sale, Radu Banciu a analizat serialul și a expus liber opinia sa în fața publicului. Cu un ton vehement, acesta s-a arătat revoltat de faptul că Guvernul ar fi alocat resurse semnificative pentru finanțarea a două sezoane dintr-un serial de comedie.

Acesta a criticat decizia, întrebând retoric de ce ar fi nevoie de astfel de sprijin financiar pentru un astfel de gen de producție.

Motivul a fost o finanțare semnificativă din partea Guvernului pentru două dintre sezoanele producției. Această dezvăluire a declanșat o serie de atacuri din partea jurnalistului.

Radu Banciu nu s-a limitat la critici la adresa finanțării, ci a făcut și o analiză acidă a calității serialului în sine. Acesta a folosit termenul de „idioțenie” pentru a descrie ceea ce consideră că se întâmplă în mințile telespectatorilor care urmăresc acest serial. Jurnalistul a atacat în special personajele și povestea din „Las Fierbinți”, sugerând că acestea aduc un umor de slabă calitate.

Industria cinematografică din România, aspru criticată de Radu Banciu
Opiniile dure ale jurnalistului au fost îndreptate nu doar către serialul menționat, ci și către industria cinematografică și serialele românești în general. Banciu a calificat această parte a producției media ca fiind o „mascaradă”. Cu un ton apăsat, acesta a îndemnat publicul să caute filme cu substanță și să urmărească producții în care actorii sunt „serioși”.

Punctul culminant al criticii lui Radu Banciu a fost o afirmație categorică – serialul „Las Fierbinți” ar trebui interzis, deoarece consideră că nu aduce nimic mai mult decât o „golănie” la nivel artistic și umoristic. Cu un ton nemilos, jurnalistul a subliniat faptul că nu vede niciun merit în această producție și a reiterat că publicul ar trebui să caute alte opțiuni de divertisment.

„Îmi exprim stupefacția generală că un asemenea serial ar trebui interzis tocmai pentru a nu da în idioțenie, pentru a-i mai da o șansă cetățeanului de astăzi, care și așa are la dispoziție toate mijloacele de divertisment posibile să își curețe intelectul. Internetul, care este cel mai mare prieten, dar în același timp și cel mai mare dușman al nostru, duce la această pierdere a rațiunii, la această idioțenie timpurie.

CNA, dacă ar avea membri responsabili, ar interzice asemenea golănii pe televizor. Uitați-vă la filme serioase, sunt destule. La filme jucate de actori serioși, unde există substanță, umor, umor negru, unde există ceva, nu la Las Fierbinți. Îți vine să-ți dai cu televizorul în cap. Este cea mai mare rușine”, a declarat Radu Banciu.

Citește și