Rusia, atac cu arme interzise în Marea Neagră, după retragerea din Insula Șerpilor

Rusia reacționează agresiv în Marea Neagră după ce a fost forțată să își retragă soldații din Insula Șerpilor. Armata ucraineană acuză forţele ruseşti că au lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor, transmite presa internațională.
Atacul aerian al Rusiei asupra Insulei Șerpilor, cedată cu o zi mai devreme, a avut loc vineri seara, după cum susțin autoritățile ucrainene.
Într-o înregistrare video postată de oficialii ucraineni, se vede un avion zburând deasupra Insulei Şerpilor şi lansând cel puţin două bombe care îşi lovesc ţintele, lăsând în urmă dâre albe pe cer, un semn distinctiv al bombelor cu fosfor.
Șeful statului major de la Kiev: „Rusia nu îşi respectă propriile declaraţii”

„În jurul orei 18.00, forţele armatei ruse au efectuat în două rânduri un atac aerian cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor”, a postat pe Telegram şefului statului major ucrainean, Valerii Zalujnii, acuzând Moscova „că nu îşi respectă propriile declaraţii”.

Cu o zi în urmă, armata rusă a anunţat că s-a retras de pe acest teritoriu strategic „în semn de bună voinţă”, după ce „şi-a îndeplinit obiectivele fixate”.
„Singurul lucru în care duşmanul e coerent este precizia sa constantă de lovire”, a mai spus Zalujnii.
Citește și