Rusia, amenințare dură către SUA: „Și noi avem ceva de luat înapoi”

Războiul din Ucraina este în continuă desfășurare și nu para fi șanse să se oprească prea curând. Trupele ruse nu lasă impresia că se vor retrage de pe teritoriul ucrainean și se pare că acesta nu este singura lor țintă. Rușii amenință puternic SUA și spun că vor prelua teritorii importante.

Rusia, un pericol pentru SUA?

De când a izbucnit războiul, Rusia a provocat o mulțime de pagube în Ucraina. Pentru asta, majoritatea statelor au luat măsuri împotriva țării lui Putin, pentru a-l determina pe acesta să se retragă și să cadă la pace. Se pare, însă, că nu are de gând să renunțe și amenință acum și alte state.
 Președintele Dumei de Stat – camera inferioară a parlamentului rus – a amenințat că Rusia va „revendica” Alaska dacă Statele Unite
îngheață sau confiscă activele Rusiei. Oficialul spune că, în cazul în care vor fi luate alte măsuri împotriva Rusiei, aceasta își revendica bucata de pământ care i se cuvine: Alaska.

“America să nu uite:

există o bucată de pământ, Alaska. Când vor să umble la resursele noastre din străinătate, să se gândească înainte de a face ceva, pentru că și noi avem ceva de luat înapoi”, a decarat Viaceslav Volodin miercuri, în ultima sesiune a Dumei de Stat, înainte de vacanță.
Volodin a mai explicat și că vicepreședintele Dumei, Piotr Tolstoi, a propus organizarea unui referendum în Alaska pentru a se alătura
Rusiei. Se speculează că rușii au ajuns pentru prima dată în Alaska în anii 1600. Rusia a vândut Alaska Statelor Unite în 1867 pentru 7,2 milioane de dolari, iar acum ar vrea să își ia dreptul înapoi.
Oficialul mai spune și că Moscova ar putea să vândă bunurile confiscate de la oligarhii ruși pentru reconstruirea Ucrainei, la propunerea SUA de a vinde din activele confiscate ale oligarhilor ruși pentru a reconstrui Ucraina.
Citește și