Prinși la furat de cablu : „Tun” de zeci de mii de lei, dat într-o noapte, la Iași si NU doar la Iași! Totul a fost la pont, dar „tranzacția” a eșuat (EXCLUSIV)

„Tun” de zeci de mii de lei, dat în postul Paștelui, la Iași. Totul a fost la pont, dar „tranzacția” a eșuat, iar vinovații au ajuns în atenția oamenilor legii și s-au ales cu un dosar penal.

Sărbătorile au ajuns prilejul hoților. În noaptea din Vinerea Mare (n.r – 14 aprilie 2023), când toți sătenii erau la slujbă, doi tineri din Iași au ochit firele de telefon pentru a face niște bani frumoși în această activitate. Polițiștii au efectuat verificări și au identificat vinovații, întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

„Tun” de zeci de mii de lei, dat într-o noapte, la Iași. Trei tineri au vrut să se îmbogățească înaintea sărbătorilor, unul dintre tineri fiind Andrei Andriescu este fiul unui om politic din comuna Bârnova fiind sub numele cunoscut Mugurel Andriescu fost si actual consilier local .

Situație șocantă la Iași. Trei tineri, unul fiind minor, au vrut să se îmbogățească și n-au mai ținut cont de nimic atunci când au auzit de bani care sunt în joc. În noaptea din data de 14 aprilie 2023, indivizii au pornit spre locul ochit.

Polițiștii au intrat pe fir și i-au prins în flagrant în momentul în care sustrăgeau cabluri de telefonie mobilă, cauzând un prejudiciu de peste 25.000 de lei, care a fost recuperat în totalitate. Chiar dacă nu au vrut să ajungă în atenția anchetatorilor, aceștia vor fi nevoiți să spună pas cu pas ce s-a întâmplat și de unde au primit „pontul”. Aceștia au fost propuși pentru arestare și pot primi între 1 și 5 ani de închisoare cu executare.

În imagine de mai jos este tânărul Andrei Andriescu care pe rețelele de socializare mereu se afișează ca un bun samaritean si un bun creștin pozând intr-un om credincios …

Polițiștii au deschis o anchetă La scurt timp, polițiștii au intrat pe fir și au prins în flagrant trei bărbați care sustrăgeau cabluri de telefonie mobilă din comuna ieșeană Trifești.

„La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au depistat în flagrant delict trei bărbați care ar fi sustras 200 de metri de cablu de telefonie mobilă de pe stâlpi de pe raza comunei Trifești. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În imaginile atașate sunt o parte din prejudiciulfăcut de persoanele respective care locuiesc din datele polițiștilor , acești tineri au domiciliu in Comuna Bârnova Iasi .

În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași. Prejudiciul în valoare de peste 25.000 de lei a fost recuperat în totalitate”, declară reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ancheta încă este în curs de desfășurare în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Potrivit surselor reporterilor BZI, după expirarea arestului preventiv au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Rămâne de văzut ce pedeapsă finală vor aplica oamenii legii indivizilor care au vrut să câștige zeci de mii de lei din furt.

În imagine de mai jos este tânărul Andrei Andriescu care pe rețelele de socializare mereu se afișează ca un bun samaritean si un bun creștin pozând intr-un om credincios …

 

Ancheta încă este în curs de desfășurare în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Potrivit surselor reporterilor BZI, după expirarea arestului preventiv au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Rămâne de văzut ce pedeapsă finală vor aplica oamenii legii indivizilor care au vrut să câștige zeci de mii de lei din furt.

UPDATE !

Legat de tânărul Andrei Andriescu este că NU ar fii la prima abatere atât el si membrii familiei lui , el a mai fost implicat si in multe alte cazuri …

 

sursa BZI.ro

Se pare că la mijloc este vorba de o întreagă rețea mafiotă care face legătură atât cu fosta clasă politică ci si cu actuala clasă politică din Bârnova !

Comuna Bârnova este cunoscută pentru astfel de probleme de la furturi din casele oamenilor pana la furturi de cablu nu ne apărat din Comuna Bârnova ci din alte comune dar infractorii acestor fapte de notă penală sunt din Comuna Bârnova, Iasi.

În pozele de mai jos este unul dintre alți indivizi care anul trecut cu o altă gașcă au dat și ei tunuri de zeci de mii de lei tot în furturi de cablu !

În poza de mai jos este Laurentiu Jugan unul dintre tinerii din echipa care anul trecut au fost prinși în fapt, el fiind ginerele Consilierului Local Bârnova Mircea Ciobanu din partea partidului actual PNL fost consilier local din partea partidului PSD.

În poza de mai jos îl avem pe Consilierului Local Bârnova Mircea Ciobanu cu ginerică Laurentiu Jugan (poza de familie) iar acesta a fost anchetat penal pentru săvârșire de furt si alte infracțiuni.

Mircea Ciobanu CONSILIER LOCAL care face parte din partidul PNL 

La mijloc este o mare încrengătură in stil mafiot dar puțin mai retras pentru că sunt oameni politici .

Oameni politici fiind cu copii , gineri sau alte rude cum este in cazul consilierului local Bârnova dn Mircea Ciobanu sau al acelui de mai sus Mugurel Andriescu , oameni care reprezintă societatea Bârnoveană doar prin moduri foarte frauduloase si de notă penală .

Trustul de presă fiind www.vremeanoua.ro ne aduce in atenția publică fie Ieșeană dar si cea din Bârnova cum că :

URMÃRI… Cei sase hoti de cablu, pe care i-a prins, luni dimineatã, primarul de la Bunesti Averesti, dupã o urmãrire ca-n filme, au fost arestati! Indivizii au cerut sã fie cercetati în libertate, însã instanta le-a respins solicitãrile. În urma lor, la Bunesti Averesti, oamenii nu contenesc sã se mire de câtã muncã au putut depune hotii, mai ales pe timpul noptii. “Sã decojesti atâta cablu, toate firisoarele acelea, noaptea, pe câmp, nu e treabã usoarã. Aratã cã sunt buni de muncã, dar numai cã nu le place munca serioasã, ci treburi din acestea, de furat, de jefuit”, a spus primarul Vasile Taragan.

În imaginea de mai jos sau găsit unul dintre obiectele hoților de cablu, ci o scară unde a fost aruncată în boscheți pentru a nu lăsa urme .

Cei sase hoti  ( DINTRE CARE SI LAURENȚU JUGAN ginerele consilierului Mircea Ciobanu) de cablu, prinsi în actiune la Bunesti Averesti, au vârste cuprinse între 21 si 40 de ani. Cu totii domiciliazã în judetul Iasi, trei fiind din comuna Bârnova, unul din Tigãnasi si altul din Ciortesti. Anchetatorii au propus arestarea preventivã a acestora, iar ieri instanta Judecãtoriei Husi a admis cererea, emitând mandat pentru 30 de zile. Dovezile prezentate împotriva lor nici nu puteau fi contestate, de vreme ce au fost prinsi chiar în punctul culminant al activitãtii lor. Primarul Vasile Taragan le-a urmãrit masina hotilor, burdusitã cu ceea ce furaserã vreme de trei nopti, de pe dealurile Bunesti-Averestiului. De altfel, în momentul în care au fost prinsi la filtrul Politiei Rutiere din Iasi, fãcut la intrarea în oras, în Bucium, indivizii erau murdari si plini de funingine, cãci cu greu ar fi putut nega cã nu ei au furat cablurile si nu ar fi topit cuprul chiar în lanul cu porumb. În masinã erau si valuri de cablu, astfel cã prea multe dubii nu existau. “Au recunoscut faptele”, au spus politistii. Paguba provocatã firmei de telefonie si internet este de cel putin 100.000 de lei.

Cei 6 hoți în total si 3 din Comuna Bârnova au fost arestați preventiv plus plătirea daunelor si muncă în folosul comunității !!!

Iar în folosul comunității NU A LUCRAT NICI UNUL DINTRE EI PENTRU CĂ A AVUT GRIJĂ CONSILIERUL LOCAL MIRCEA CIOBANU SĂ SE OCUPE DE SCĂDEREA ORELOR DE MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII pentru că este un om politic, om cu relații iar cum fiica (Anca Ciobanu) a lui este măritată cu (GINERELE) Laurentiu Jugan acum fiind Anca Jugan era si normal să intervină că deh E CONSILIER si așa s-a mușamalizat si ascuns în saltar o întreagă escrocherie .

Iar aici intervine si conflict de interese !

Cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, 4 din localitatea/comuna Bârnova și unul din localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, județul Iași, au fost emise ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentați, în cursul zilei de mâine, 16 martie 2022, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

O tânără, în vârstă de 22 de ani, domiciliată în municipiul Iași, județul Iași, este cercetată în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a persoanelor implicate.

Este strigător la cer ceea ce se întâmplă , oamenii politici care reprezintă societatea din care fac parte tocmai ei sunt martorii al multor infracțiuni .

Sursa BZI

Sursa vremeanoua.ro

Sursa realitateadevaslui.net/

Citește și