Prețurile explodează pe litoral. Cât ajunge să coste o bere la mare anul acesta

Se apropie sezonul vacanțelor, așa că trebuie să știm ce prețuri sunt în stațiunile turistice, pentru a ști ce planuri ne facem. Pe listele preferințelor se numără plaja, așa că trebuie să știm ce ne așteaptă. În fiecare an, prețurile se modifică pe litoral și se pare că anul acesta chiar vom avea parte de majorări.
Prețuri explozive pe litoralul românesc
Încă de la începutul anului, specialiștii în domeniu au anunțat scumpiri mari pentru sezonul estival în stațiunile de pe litoral. Conform acestora, pierderile suferite în anii precedenți din cauza pandemiei, din cauza măsurilor restrictive, patronii au decis să ia măsuri în acest sens, pentru a umple golurile.
Potrivit lui Alin Burcea, în România acestea s-au scumpit cu 5%-20%, inclusiv din cauza creșterii prețurilor la gaze și curent electric. Astfel, o bere care anul trecut putea fi cumpărată cu cel puțin 5 lei, anul acesta ar putea ajunge chiar și la 7 sau 8 lei, în timp ce un suc va avea același preț.
Vezi și: Anunțul despre plafonarea prețurilor la alimente. Ce propune Marcel Ciolacu
De 1 mai, românii au fost surprinși să vadă că prețurile au fost mult mai mari decât în anul precedent, chiar și mai mari decât în sezonul estival, respectiv august 2021. Și prețul la cazare a crescut, iar mulți s-au grăbit să facă rezervări din timp, chiar din iarnă.
„Incomingul va fi destul de redus. România a dispărut, practic, în această perioadă, de pe “radarul” destinațiilor europene. Abordările miniștrilor care au avut turismul în portofoliu în această perioadă, Virgil Popescu și Claudiu Năsui, au fost de nepăsare și dezinteres. Târgurile de turism au fost anulate. Nu există facilități pentru incoming, TVA-ul la agenții este 19%, deși la restaurante și hoteluri este 5%”, susține Burcea.
Citește și