Povestea trista a celor doi tineri care au murit impreuna inecati in Costinesti: „Drum lin spre ceruri”

Marea si-a luat din nou dreptul. Potrivit informatiilor, sase persoane au murit de la inceputul acestei saptamani pe litoral, acolo unde au mers fie in vacanta, fie la munca, asa cum era in cazul lui Lucian si al lui Aurel.
Cei doi baieti au disparut insa in larg in cursul zilei de marti, iar ieri unul dintre acestia a fost gasit fara viata, celalalt fiind in continuare cautat.
Aurel si Lucian vor fi prieteni si pe cealalta lume, deoarece cei doi tineri din Vaslui au fost impreuna pana la ultima clipa de viata, dar au plecat tot impreuna in rai.
Cei doi tineri se aflau la mare, la munca, acolo unde au venit sa faca bani pentru a se intretine si pentru a putea sa-si rotunjeasca veniturile, insa din pacate vor ajunge acasa intr-un sicriu.
Lucian si Aurel au murit impreuna inecati in Costinesti. Doar un singur cadavru a fost gasit
Marti seara acestia au fost dati disparuti in statiunea Costinesti, asta dupa ce tinerii au patruns in apa si nu s-au mai intors. Salvatorii au plecat pe urmele lor, insa din cauza orei tarzii acestia au abandonat ulterior cautarile si le-au continuat in urmatoarea zi.
Din nefericire, nu au gasit nimic pana in cursul zilei de ieri, atunci cand langa stabilopozi au zarit trupul neinsufletit al lui Lucian, unul dintre tinerii disparuti. Cadavrul a fost adus la mal, iar evident ca nu s-a mai putut face nimic, caci baiatul murise inecat de mai multe ori in mare.
Pana in aceste momente nu s-a gasit insa trupul fara viata al lui Aurel, celalalt tanar, insa prietenii si familia stiu ca aceasta nu ar fi avut cum sa supravietuiasca daca a intrat in apa involburata alaturi de prietenul sau care a fost gasit mort.
Se pare ca Lucian ar fi incercat sa-l salveze pe Aurel in momentul in care l-a vazut cum se zbate intre valurile puternice, insa marea agitata nu i-a permis acest lucru si l-a tras in larg fara a-i mai acorda vreo sansa la viata.
Aurel avea doar 21 de ani si era un adevarat exemplu pentru generatia sa. Elev olimpic, el urma cursurile unei facultati din Iasi si era foarte atasat de familia lui.
Inca o tragedie la Costinesti
Acesta a si fost motivul pentru care a mers la Costinesti. Parintii sai nu aveau o situatie financiara prea buna si el dorea sa castige bani pentru a le cumpara lemne.
Asa s-a angajat si la o terasa din statiunea Costinesti, alaturi de prietenul sau Lucian Arion, originar din Husi si in varsta de 21 de ani. Potrivit sursei citate, Aurel a ignorat arborarea steagului rosu si a vrut sa inoate in apele agitate ale Marii Negre.
La un moment dat, Lucian a observat ca are probleme din cauza valurilor mari si a intrat in apa pentru a-l salva. Din pacate, niciunul nu s-a mai intors la mal, iar trupul lui Aurel a fost gasit joi, in zona digului din Costinesti.
Al doilea tanar inca nu a fost gasit
In ciuda eforturilor ISU Dobrogra, Lucian nu a fost gasit. Despre Lucian, s-a aflat ca era student la Agronomie si era pasionat de parasutism.
Zeci de mesaje de regret pe retelele de socializare
Toata lumea e socata de tragedia care s-a produs si nimeni nu isi explica de ce acestia tineri au decis sa intre in mare, cu toate ca steagul rosu era ancorat si nu permitea acest lucru. Pe paginile de socializare ale celor doi baieti sunt zeci de mesaje de regret dupa ce s-a aflat de tragedia care a avut loc la Costinesti.
„Erai cel mai bun copil, cel mai respectat, cel care a vrut sa aibe un viitor frumos,te ai ajutat singur si singur ai fost ,imi pare rau ca nu am avut destul timp pentru a vorbi mai multe,noi te iubim . Dumnezeu sa te ierte si sa aibe grija de tine ,drim lin la ceruri suflet curat”, „Ai plecat lasand o durere imensa in sufletul meu! Nu am cuvinte, iar lacrimile sunt de prisos! Dumnezeu a luat cel mai bun suflet de-a dreapta sa , lasand cea mai grea povara pentru mine ! Drum lin spre ceruri prieten drag si inger!”, sunt cateva dintre mesajele postate dupa moartea celor doi.
Citește și