Polițiștii au rămas fără cuvinte când i-au numărat banii acestui cerșetor. Cât a câștigat în doar 3 ore

Un cerșetor a strâns 500 lei în doar 3 ore. Totul a început la data de 19 iunie 2021, în jurul orei 13:55, când polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au găsit pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o persoană aflată într-un scaun cu rotile care apela la mila publicului.
Un cerșetor a strâns 500 lei în doar 3 ore
Oamenii legii i-au efectuat un control corporal sumar, iar în urma acestuia s-a găsit suma de 463 lei, sumă acumulată în aproximativ 3 ore, reprezientând mai mult de jumătate din pensia minimă din România.
Potrivit autorităților, persoana în cauză beneficiază de ajutor financiar din partea statului, de însoțitor plătit, transport gratuit urban și interurban, precum și de scutirea de la plata taxelor și impozitelor.
Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei, au declarat polițiștii locali, potrivit BZI.
Un alt caz cu un cerșetor s-a petrecut tot la Iași, când acesta a fost oprit de polițiști și amendat în curtea Mitropoliei, însă a reușit să scape de sancțiune. Bărbatul a fost sancționat de Poliția Locală pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție, însă cerșetorul le-a explicat agenților că are scutire medicală de la a purta masca în anumite momente. Cu toate acestea, oamenii legi nu au vrut să-l asculte sub nicio formă.
Procesul dintre bărbatul respectiv și Poliția Locală Iași a început pe data de 23 noiembrie 2020, când ieșeanul a solicitat instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 4 noiembrie 2020, dar și înlocuirea amenzii aplicate cu avertisment.
Pe 4 noiembrie 2020, mă aflam pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și apelam la mila publicului, întrucât sufăr de mai multe afecțiuni care necesită la fiecare 6 luni internarea medicală în vederea evaluării tratamentului, a stării de sănătate mintală, comportamentală și neurologică.
Totodată, din cauza acestor afecțiuni, trebuie să mă prezint în fiecare lună în vederea realizării controlului pentru a lua rețeta cu medicația prescrisă conform planului recuperator.
În acea zi, am fost sancționat contravențional de un polițist local care asigura serviciul de ordine și siguranță publică la intrarea în Catedrala Mitropolitană din cauza faptului că nu purtam regulamentar masca de protecție în scopul limitării riscurilor produse de virusul COVID-19. I-am spus agentului că sufăr de afecțiuni medicale care nu îmi permit să port masca de protecție în eventualitatea unei crize, a spus cerșetorul în instanță, potrivit BZI.
Citește și