Plante care alungă țânțarii: Iată șase plante pe care le poți crește în ghivece

Știai că există plante care alungă țânțarii? Acestea țin la distanță micile insecte și te lasă să te bucuri de timpul petrecut în curte, pe balcon sau pe terasă.
În loc să folosești substanțe toxice, pentru a alunga țânțarii, orientează-te spre metodele naturale. Există mai multe plante care nu țin la distanță numai țânțarii, ci și muștele sau alte insecte. Astfel de plante vor emana un parfum plăcut și, unele dintre ele, vor putea fi folosite și în bucătărie.
Iată care sunt cele șase plante pe care le poți crește în ghivece și care te vor scăpa de insectele nedorite.
Șase plante care alungă țânțarii
Printre plantele care țin la departe insectele, se numără: lavanda, citronela, petunia, condurul-doamnei, menta și busuiocul.
Lavanda
Lavanda sau levănțica este o plantă originară din Africa de Nord și regiunile muntoase din zona Mediteraneană. Este o plantă extrem de iubită de oameni și are un aspect plăcut și un miros îmbietor. Pune un ghiveci sau mai multe cu lavandă în locul în care îți place să îți petreci timpul și vei vedea că țânțarii nu se vor mai apropia.
Citronela
Citronela este o plantă cu un miros puternic de lămâie, un parfum pe care țânțarii nu îl agreează. Pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătate, citronela ține la distanță țânțarii. Poate fi combinată, cu succes, în același ghiveci, cu alte plante.
Printre beneficiile pentru sănătate ale citronelei se număra problemele de stomac, insomnia, tulburările respiratorii, febră, dureri diverse, infecţii, reumatismul şi edemul.
Petunia
Petunia este o plantă populară prin faptul că înfloreşte timp îndelungat şi din abundenţă, fiind potrivită pentru a înveseli atmosfera într-o casă, zâmbind din ghivece sau jardiniere. Petunia nu este pretențioasă și poate fi cultivată atât în grădină, cât și în ghivece. Această plantă nu este îndrăgită nici de țânțari, dar nici de gândaci sau viermi.
Condurul-Doamnei
Condurul-Doamnei, cunoscută în popor sub denumirea de călțunași, este o plantă decorativă, medicinală și comestibilă, dar ține la distanță și dăunătorii (țânțari, muște, afide, gândaci, musculițe).
Menta
Toată lumea știe că menta este excelentă în ceaiuri, limonade sau cocktailuri. Însă, puțini cunosc faptul că menta este un adevărat repelent pentru micile insecte care ne fac serile de vară un calvar. Se dezvoltă bine în ghiveci, iar iarna trebuie mutată în interior.
Busuiocul
Busuiocul este o plantă anuală, astfel că va trebui semănată în fiecare an. Iubește soarele și solul umed, bine drenat. Fiind aromat, busuiocul reușește să țină la distanță țânțarii.
În cazul în care nu vă doriți să aveți grijă de o plantă, puteți folosi betisoare parfumate, lumânări parfumate sau lămpi de aromaterapie, cu uleiuri esențiale. Și acestea sunt eficiente în alungarea țânțarilor.
Citește și