Pensii Dublate Pentru Acești Români. Despre Ce Sume Este Vorba

O anumită categorie de români se bucură de pensii dublate.
Subiectul pensiilor este de mare interes în țara noastră, în contextul în care guvernanții promit, iar românii așteaptă.
Există, totuși, o categorie de români care se bucură de venituri importante de pe urma pensiilor.
Este vorba despre magistrați a căror pensie medie a ajuns la un nivel uriaș.
Cât de mult au crescut pensiile magistraților
În ultimii ani, numărul pensionarilor magistrați a crescut mult, iar pensia medie a celor care au activat în acest domeniu
s-a mărit semnificativ. Așa se face că s-a dublat în acești șase ani, comparând cu data la care s-a făcut prima plată prin Casa Națională de Pensii Publice.
În ceea ce îi privește pe grefieri, creșterile nu au fost atât de mari ca în cazul magistraților. Vorbim despre o creștere în medie de 1.300 de lei din decembrie 2015 și până în august 2022.
Dacă în decembrie 2015 erau 3.208 magistrați care primeau pensie specială, iată că în august 2022, numărul acestora a ajuns la 4.417 magistrați.
Ce fel de sporuri primesc magistrații din România
Există mai multe tipuri de sporuri pe care le primesc magistrații din România. Pentru condiții grele de muncă, pentru confidențialitate, pentru suprasolicitare neuropsihică, spor de conducere și spor pentru procurorii și judecătorii care lucrau la cazuri de corupție.
Modul de calcul al pensiilor pentru magistrați. Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care
au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării;
Citește și