Panică la Metrou. O persoană s-a aruncat pe șine. Circulația e oprită

Panică la mrtrou în Bucuresti. Stațiile de metrou Victoriei 1 și 2 sunt închise, din cauza unei persoane care s-a aruncat în față trenului.
Intervenţie de urgenţă a pompierilor şi medicilor SMURD, astăzi, în staţia de metrou Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a aruncat pe şine şi a fost lovită de tren.
Potrivit primelor informaţii, femeia s-a aruncat în faţa unui tren şi a fost lovită. Medicii SMURD au fost alertaţi şi au ajuns în scurt timp la faţa locului, femeia fiind găsită inconştientă, însă în viaţă.
“Metrorex informează că astăzi, 10.07.2022,la ora 15:03, în staţia de metrou Piața Victoriei 1, o călătoare a căzut în calea de rulare, pe firul 2, posibilă tentativa de suicid.
Circulația trenurilor a fost reorganizată şi se circulă în sistem pendulă între staţiile Pipera şi Aviatorilor pe firul 2.
Echipajul SMURD a sosit imediat la faţa locului şi a intervenit pentru a acorda primul ajutor.
Până la preluarea victimei de către echipajul medical, staţia de metrou Piaţa Victoriei 1 este închisă pentru publicul călător şi trenurile nu circulă prin această staţie.
Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, se arată într-o informare Metrorex.
În mod ironic, Meteorologie Bucuresti tocmai a anuntat ce masuri va lua contra incercarilor de suicid
Metroul bucureștean va avea uși și garduri antisuicid pe peroane, exact ca în alte mari metropole ale lumii, ca Tokyo spre exemplu.
Primele uși antisuicid au fost deja montate la capăt de linii, pe magistrala M2, în stația Berceni din sudul Capitalei. În lunile următoare, și alte stații vor beneficia de aceste sisteme de siguranță.
Proiectul-pilot constă în montarea unei singure porți, urmând a se analiza comportamentul din punct de vedere tehnic, operațional, funcțional al cerințelor de siguranță impuse de exploatarea în regim feroviar și nu în ultimul rând și al modului de utilizare de către publicul călător, se arată într-un comunicat de presă al Metrorex.
Citește și