“Olandezii Ironizează România După Meci: Marco Van Basten Și Gary Lineker Intervin

Olanda a câștigat confortabil împotriva României. Deși tricolorii au început bine, cu un pressing înalt care i-a pus în dificultate pe elevii lui Ronald Koeman, deschiderea scorului a fost realizată de Cody Gakpo în minutul 20. Olanda a dominat jocul în cea mai mare parte și a mai marcat de două ori pe final prin Donyell Malen (83′, 90+3′).

Al treilea gol al Olandei a fost marcat într-un contraatac rapid. Malen a sprintat spre poarta lui Niță după un corner al României, a depășit ușor marcajul lui Răzvan Marin și a finalizat cu un șut jos, în colțul scurt, fără nicio șansă pentru Florin Niță.

La tribuna din spatele lui Florin Niță se aflau mai mulți suporteri români, iar unul dintre aceștia a aruncat în teren, spre finalul meciului, o pereche de încălțăminte sport. Cu doar câteva secunde înainte ca Malen să marcheze pentru 3-0, portarul României a fost surprins în timp ce alunga încălțămintea respectivă cu un șut.

Momentul neobișnuit a fost comentat în diverse emisiuni TV din Europa. În Olanda, la NOS, fostul mare atacant Marco van Basten a glumit: „Nici ei nu s-au descurcat prea bine”, făcând referire la pantofii care au ajuns pe teren, conform Voetbal International.

În același studio, Bart Vriends (33 de ani), fundaș cu peste 200 de meciuri în Eredivisie, a analizat momentul mai atent. „Dacă mă uit bine, sunt pantofi de la Off-White. Costă între 600 și 700 de euro. Nu știu cine i-a aruncat pe teren, dar e o nebunie!”, a spus Vriends, care și-a petrecut mare parte din carieră la Sparta Rotterdam și acum joacă în Australia, la Adelaide United.

Momentul din minutul 90+3 al meciului România – Olanda a fost comentat și în studioul BBC. „Îmi place cum portarul lovește pantoful acela înainte de a încerca să oprească șutul”, a comentat fostul mare internațional englez Gary Lineker, citat de Mirror.

Ashley Williams (39 de ani), fost internațional galez, a adăugat: „Dacă Niță ar respinge mingea la fel de bine cum a respins acel pantof…”

Citește și