O eleva din Bucuresti a luat 1,10 la BAC. A depus contestatie, iar ce a urmat intrece orice imaginatie

Elevii care au sustinut in acest an examenul de Bacalaureat au aflat pe 27 iunie 2022 rezultatele, iar cei nemultumiti au putut depune contestatie. Astazi vor afla notele finale, dar in anii trecuti au fost multe erori strecurate in corectarea lucrarilor.

La sesiunea de Bacalaureat 2021, o eleva de la Colegiul National Bilingv George Cosbuc a avut parte de o surpriza neplacuta.

Ea se vedea studenta la o universitate britanica, unde chiar a fost preadmisa, dar rezultatul initial de la BAC a tinut-o pe loc.

„Când am văzut notele în platforma electronică, în special nota la matematică, mi-a căzut fața – 1,10 și rezultatul respins! Am plâns, chiar dacă știam că nu poate fi asta nota mea vreodată. Dacă nu erau prietenele mele cu mine, cred că aș fi plâns încontinuu și nu m-aș mai fi ridicat din pat să depun contestație”, spunea eleva atunci.

Cei de la centrul de contestații au încurajat-o, spunându-i că sigur este vorba despre o eroare de transcriere, cum s-a mai întâmplat și în cazul altor elevi. Același lucru s-a întâmplat și în cazul unei eleve care a luat 3, când nota ei era de fapt 8,40, tot dintr-o greșeală de transcriere.

Eleva a depus atunci contestatie, iar cateva zile mai tarziu mama fetei a primit un telefon de la directoarea Colegiului George Coșbuc, care a rugat-o să îl sune pe inspectorul general adjunct Daniel Mălăelea, cel care a fost și șeful Comisiei de Bacalaureat pe București. De la el a aflat că nota ar fi trebuit să fie 8,10.

„Cei de la inspectorat ne-au spus că, dacă vom retrage contestația, va fi totul bine și frumos, rămâne nota 8,10. Dar contestația poate și să-ți scadă nota. Nu ne-am lăsat păcălite de acest lucru. Noi am făcut cu profesorii mei un calcul cu baremul în față și mi-au spus că mai puțin de 8,20 nu aș fi avut cum să iau”, a povestit eleva pentru Libertatea.

Citește și