Nu e Germania, ci o comună din România!

Primarul comunei Hoceni, din judetul Vaslui, a reusit sa gaseasca cele mai eficiente metode prin care sa-i educe pe sateni astfel incat
viata lor si a comunitatii in ansamblu sa se schimbe in bine, iar sloganul „o tara ca afara” sa nu ramana o simpla lozinca lipsita de sens.
Le-a schimbat perceptia despre cum trebuie sa locuiasca un taran aflat la 20 de kilometri distanta de cel mai apropiat oras.
I-a invatat sa depoziteze selectiv gunoiul in locurile special amenajate, sa circule cu carutele doar pe drumurile agricole special
amenajate si chiar sa renunte la celebrele garduri din spini, specifice zonei Moldovei.
Asta in timp ce administratia locala a investit in drumuri de asfalt, apa, canalizare si unitati de invatamant.
„Doar asa, imbunatatind conditiile de viata pentru locuitori, ii putem intoarce acasa pe fiii satului, inclusiv pe cei din diaspora”, crede edilul Vasile Tabara.
Comuna Hoceni poate fi oricand un exemplu de bune practici pentru multe dintre comunitatile din tara.
Aici, viata locuitorilor se schimba in bine de la o zi la alta, in pofida faptului ca pe teritoriul comunei, situata in zona saraca a
Moldovei si la peste 20 de kilometri de cel mai apropiat oras, nu exista nici macar o firma importanta care sa produca si sa aduca plus valoare.
Chiar si asa, autoritatea locala reuseste sa realizeze investitii importante, fie cu fonduri de la Uniunea Europeana, fie cu putinii bani din taxele si impozitele locale.
Citește și