Nicolae Ciucă, anunț important. S-au ieftinit benzina și motorina: „Este o realitate care se vede!”

În ultima perioadă am avut parte de scumpiri majore, pe toate planurile, dar astăzi primi o veste bună: prețul motorinei și al benzinei a scăzut! Începând de la data de 1 iulie, carburanții se vând la un preț mai mic cu 50 de bani decât până acum, iar Nicolae Ciucă este mulțumit de această schimbare.
Nicolae Ciucă anunță ieftinirea carburanților
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că prețurile la carburanți a scăzut de la data de 1 iulie, așa cum a stabilit Guvernul în urma unor discuții și ședințe importante. Premierul susține că prețurile mai mici pot fi observate la benzinării, iar pentru buna funcționare și pentru evitarea complicațiilor și ilegalităților, ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței vor face controale periodic și vor aplica măsuri unde observă abateri.
„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a declarat premierul Ciucă pe rețelele de socializare.
Vezi și: Ministrul Energiei despre prețul la benzină și motorină! Anunțul momentului
Ciucă a amintit și despre schema de ajutor pentru transportatori, deja în vigoare, despre care s-a vorbit mult timp și „care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro”.
România, cel mai mic preț la carburanți din Europa
Nicolae Ciucă nu a ezitat nici să amintească faptul că țara noastră se poată lăuda cu unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și speră că această performanță va putea fi menținută.
Au avut loc deja mai multe proteste, iar oamenii au în plan, din nou, să își exprime nemulțumirea la benzinării. În ultima vreme, mulți au mers la stații și alimentau doar de 1 leu, în repetate rânduri sau cereau plata în monede, toate acestea pentru a încura treaba angajaților.
Citește și