Moneda care a ajuns să valoreze 7.000 de euro. Dacă o ai acasă, ești norocos!

Moneda care valorează o avere este cea de un eurocent. În cazul monedelor, valoarea este determinată nu numai de raritate, dar și de starea de conservare.
Așadar, o singură monedă care a fost bătută în doar câteva exemplare și este păstrată în stare bună, poate să valoreze o avere, potrivit spynews.ro.

Moneda care a ajuns să valoreze 7.000 de euro. Dacă o ai acasă, ești norocos!
Cea mai rară monedă este o monedă nominală de 1 cent, care a fost bătută din greșeală cu diametrul unei monede de 2 cenți, dar și cu Mole Antonelliana pe avers.

Nu este singura eroare de fabricație pe care o are bănuțul care acum a ajuns să coste o avere.

Al doilea element care face ca moneda să fie atât de specială este faptul că pe ea apare ca simbol Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, cum este pe celelalte monede de 1 cent. Monedele de 1 eurocent cu dubla eroare de fabricație au fost bătute în Italia, în anul 2002.

Câte astfel de monede sunt în circulație
Se estimează că monedele de 1 eurocent cu dubla eroare ar fi în număr de doar 100 în toată lumea. Așa că nu este de mirare că valoarea lor este atât de mare. O astfel de monedă se vinde cu cel puțin 2.500
de euro, dar la unele licitații Baloffi a ajuns să fie vândută și cu 7.000 de euro.
Prețul monedelor rare se stabilește în funcție de mai mulți factori și contează foarte mult cât de bine este conservată moneda. Cu alte cuvinte, cu cât o monedă este mai rară și mai bine păstrată, cu atât valoarea ei crește pentru colecționari.

Citește și