Ministrul Sănătății a decis! Cum vor fi distribuite pastilele cu iod

Anunț oficial cu privire la distribuirea pastilelor cu Iodură de Potasiu către populația României.

Ministrul Sănătății a declarat că aceste comprimate vor fi distribuite în farmacii, iar eliberarea lor se va face doar pe bază de rețetă emisă de către medici.

Pastilele cu iod distribuite în farmacii

Profesorul Alexandru Rafila a anunțat că aceste pastile vor putea fi obținute de către români din farmacii, doar pe bază de rețetă. Ministrul Sănătății a subliniat că Iodura de Postasiu nu se

administrează de către oricine și oricând, ci doar copiilor și femeilor cu vârsta până în 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în maxim 24 de ore de la producerea lui.

În acest context, după ce medicii de familie au refuzat să se ocupe de distribuirea acestor comprimate, Ministrul Sănătății a hotărât să le distribuie în farmacii.

Astfel, prin intermediul farmaciilor, Ministerul a distribuit pastilele cu Iodură de Potasiu, de câte 65 de mg.

Medicul de familie, începând cu prima consultație acordată, inclusiv pentru consultațiile programate, eliberează, ca măsură strict preventivă, prescripția medicală pentru ridicarea din

farmacia comunitară a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate pentru pacient, dacă acesta este eligibil, se arată în ordinul Ministerului Sănătății, citat de Digi 24.

Potrivit ordinului citat, pentru pacientul minor aflat în evidența proprie, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia, prescripția medicală pe numele pacientului minor. După eliberarea prescripției medicale, medicamentul Iodură de Potasiu 65 mg comprimate se ridică din farmaciile din listă.

Citește și