Ministerul Muncii promite românilor din diaspora „salarii ca afară”. Se acordă prime colosale la revenirea în ţară

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, le reamintește românilor, care vor să revină acasă, că pot beneficia de o primă de 12.500 de lei, plătibilă în două tranșe, dacă se angajează.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a participat astăzi la grupul de lucru pentru repatrierea forței de muncă românești din diaspora, coordonat de consilierii prezidențiali Sandra Pralong și Diana Păun.

El le reamintește românilor, care vor să revină acasă, că pot beneficia de o primă de 12.500 de lei, plătibilă în două tranșe, dacă se angajează.

„Reamintesc românilor care vor să revină acasă că pot beneficia de o primă de 12.500 de lei, plătibilă în două tranșe, dacă se angajează”, scrie Vasilcoiu pe Facebook.

Cetățenii români care au lucrat cel puțin trei ani consecutiv în țările UE pot cere, la întoarcerea în țară, o primă de reinstalare, conform legislației în vigoare.Cuantumul primei e diferit, după cum urmează:

– 12.500 de lei, pentru persoana fără loc de muncă ce îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja;

– 15.000 de lei, pentru persoana fără loc de muncă ce îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja şi care este însoţită şi de membrii familiei.

Citește și