Meteo. Vine prăpădul în România: furtuni și inundații în multe zone din țară

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile
depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (Vaslueț) – bazin amonte Acumularea Solești, județele: Iași și Vaslui.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pocreaca – afluent al râului Vaslui (Vaslueț) și pe râul Vaslui (Vaslueț) pe sector aval confluență cu râul Dobrovăț – amonte Acumularea Solești.
Urgia naturii a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. ANM a emis o nouă alertă de inundații
Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri
importante pe versanţi, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureș.
Este vorba despre afluenții de stânga ai Mureșului din județele Alba și Hunedoara.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Cerna și Strei, bazinul superior și mijlociu.
Hidrologii mai anunță că pericol de inundații este și în bazinele hidrografice: Moldova (afluenții aferenți sectorului aval de
confluența cu râul Moldovița) și Siret (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lespezi – amonte S.H. Nicolae Bălcescu) în județele Suceava, Neamț și Iași.
Furtună în Iași și Neamț: drum blocat, copaci căzuți pe cabluri de tramvai
Drumul Național 15D este blocat, vineri, după ce furtuna a doborât copaci. De asemenea, în Iași a căzut un copac peste cablurile de tramvai.
Potrivit Poliției Neamț, DN15D este blocat vineri de copaci doborâți de furtună în zona Dealul Mărului.
Citește și