Medicul care a încercat s-o salveze pe Prințesa Diana, spune adevărul după 24 de ani

Prințesa Diana, încă cea mai iubită figură din istoria Regalității din Marea Britanie, a murit într-un tragic accident de mașină pe 31 august 1997.
La aproape 24 de ani de la terifiantul accident, un medic a decis să povestească ce s-a întamplat de fapt în spital.
Medicul care încerca s-o salveze pe Prințesa Diana, spune cum au stat lucrurile
Zeci de documentare, sute sau poate chiar mii de articole, care scriau despre tragedia care a întristat nu doar o țară, ci o lume întreagă. Vestea decesului Prințesei Diana părea cea mai proastă glumă a unei zile care va rămâne în istorie.
Imediat după tragicul accident între mașina în care se afla Prințesa Diana și mașina de Paparazzi care voia s-o surprindă în diverse ipostaze, au fost mobilizate la Paris echipe de medici de elită, de toate specialitățile, pentru a salva viața Prințesei Diana.
MonSef Dahman a fost unul din chirugi chemați de urgență și parte din echipa medicală de zeci de medici, care au dat tot ce au putut.
La 24 de ani, într-un interviu acordat publicației Daily Mail, medicul MonSef Dahman a dezvălui că ore în șir s-au încercat toate variantele pentru ca Prințesa iubită de o lume întreagă să fie salvată.
Citește și: Prinţul Harry a crezut că Meghan Markle va muri la fel ca Prinţesa Diana. Dezvăluiri noi
Conform acestuia, o masivă hemoragie, la început greu controlată a fost una din cauzele decesului. Ritmul cu care perfuziile încercau să compesenze pierderile masive de sânge, a atras atenția unui reputat medic francez cardiolog, profesorul doctor Riou, care a văzut ca un vas important care alimenta inima cu sânge era „franjuri”.
Acesta a realizat că toate eforturile lor sunt în zadar, dar echipa medicală nu s-a dat bătută. S-au dat zeci de telefoane pentru a găsi o soluție cu alți specialiști e renume mondial pentru a găsi o variantă de salvare, dar corpul Prințesei Diana era prea slăbit și nimic nu avea efect.
La ora 2:15, ora Franței, inima prințesei Diana a încetat să mai bată. Mai bine de 2 ore medicii au încercat toate variantele de resucitare, inclusiv cu stimulenți electrici, masaj manual, toate tehnicile posibile, dar Diana avea să plece printre îngeri.
Medicul MonSef Dahman spune că și acum are în imagine acele imagini terifiante, dar este conștient că s-a făcut tot ce s-a putut din punct de vedere medical.
Acesta a mai ținut să clarifice că familia Regală Britanică nu a intervenit în metodele medicilor Francezi cu medici proprii ci au lăsat profesioniști din Franța să facă tot ce pot. Așa s-a dezmințit faptul că Regina sau Prințul Charles ar fi impus o echipa medicală.
Medicul explică că toate deciziile au fost strict ale echipei medicale. O asistentă îi povestea că Prințul Charles și chiar Regina Elisabeta sunau constant să se intereseze de starea Prințesei Diana.
Un alt zvon dezmințit de mai multe surse, care afirmau că Regatul din UK nu s-ar fi intersat de aceasta.
Citește și