Lovitură pentru șoferi! Amenzi mai mari pentru cei care nu au acest banal act pentru mașină

Lovitură pentru șoferii din România. Miercuri, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede amenzi mai mari pentru cetățenii care nu dispun de un lucru elementar la autoturisme.

Recent, Ministerul Transporturilor a propus majorarea amenzilor pentru lipsa taxei de drum- rovinietă. În această săptămână, dorința instituției guvernamentale s-a împlinit în Parlament.

Amenzi mai mari pentru lipsa rovinietei. Cât au de plătit șoferii care nu achită taxa de drum, în funcție de autovehicul
Miercuri, 29 iunie, deputaţii au adoptat un proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea anexei nr.2 la Ordonanţa Guvernului nr.15/2002, în sensul actualizării cuantumului amenzilor contravenţionale pentru lipsa rovinietei valabile. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, notează Agerpres.
Actul normativ a fost adoptat cu 203 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 48 de abţineri.
Creșterea cuantumului pentru amenzile aplicabile șoferilor care nu și-au plătit taxa de drum este motivată prin faptul că o actualizare a amenzilor nu s-a mai făcut de 12 ani, în timp ce, din 2010 și până în prezent, rovinieta s-a scumpit cu 20%.
Citește și