Klaus Iohannis: Ne așteptăm ca Rusia să fie declarată amenințare semnificativă pentru NATO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află astăzi în Spania, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai NATO de la Madrid.
El a declarat că România are aşteptări ″foarte concrete″⁣ de la acest summit NATO. Este vorba, în primul rând, de consolidarea flancului estic, unde suntem și noi situați.
”Acest summit vine să aducă un nou concept strategic, adică vom decide împreună, astăzi și mâine, cum va aborda NATO problemele de securitate în următorul deceniu, cum vom aborda războiul din Ucraina, cum vom aborda flancul estic și așa mai departe.
Eu, echipa mea, România, are așteptări foarte concrete de la acest summit. Ne așteptăm, bunăoară, să se decidă o întărire, o consolidare semnificativă a flancului estic, flancul estic, unde suntem noi situați, asta însemnând că ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului militarilor aliați care vor fi staționați pe flancul estic și, implicit, sigur, și la noi în România.” – a spus președintele.
De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat că se așteaptă ca, la acest summit, Marea Neagră să fie declarată ”zonă de interes strategic”, iar Rusia să fie declarată ”amenințarea semnificativă pentru NATO”.
”Ne așteptăm ca zona Mării Negre, unde ne găsim și unde se desfășoară războiul, să fie declarată zonă de interes strategic pentru NATO. Ne așteptăm ca cea mai importantă zonă de pericol să fie declarată Rusia. Deci Rusia să fie declarată amenințarea semnificativă pentru NATO. Fiindcă asta este.
Citește și