Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii. Este vorba despre taxele și impozitele din acest an

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor îngrijorați că vor crește taxele și impozitele și că se va schimba sistemul de impozitare. Șeful Statului a făcut declarații în contextul afirmațiilor făcute de liderii coaliției cu privire la impozitarea progresivă propusă de către Partidul Social Democrat.

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii
Șeful statului le-a dat asigurări românilor că nu vor crește taxele și impozitele în acest an și că nu au motive să se teamă că se va schimba sistemul de impozitare și vor trebui să plătească mai mult.

Klaus Iohannis a admis că există discuții despre mărirea taxelor și impozitul progresiv, dar că la acest moment nu există o decizie a coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare.

Nu este greșit să fie luate în discuție diferite variante posibil, însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și trebuie să plătească mai mult, a precizat șeful statului.

Președintele a declarat că este firesc să existe discuții despre mărirea taxelor în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise.

Este nevoie de venituri și toată lumea caută venituri în plus. Însă, la acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând, a mai spus președintele.

Citește și