Ionica Adriana, poveste impresionantă de viață. Cum a ajuns dintr-un orfelinat din Cluj-Napoca pe scenele teatrelor din Londra

Ionica Adriana (33 de ani) s-a născut în octombrie 1988, în România. Mama ei biologică, Valentina, avea doar 16 ani când a adus-o pe lume.
Provenind dintr-o familie fără posibilități financiare, imediat după ce a născut, Valentina și-a plasat fiica într-un orfelinat din Cluj-Napoca.
Ionica Adriana, poveste impresionantă de viață. Cum a ajuns dintr-un orfelinat din Cluj-Napoca pe scenele teatrelor din Londra După 2 ani și jumătate petrecuți în condiții la limita supraviețuirii, Ionica a fost adoptată de o familie din nord-estul Angliei.
La începutul anilor 2000, România devenea cunoscută în plan internațional pentru condițiile mizere din orfelinatele românești, în urma unui documentar realizat de BBC.
Potrivit studiilor, între anii 1966 și 1989, aproximativ 20 000 de copii ar fi murit în orfelinatele din țara noastră, relatează Click!.
Ionica a copilărit în North Yorkshire, ulterior absolvind Școala East 15 Acting, din cadrul Universității Essex. Părinții adoptivi ai actriței, Cindy și Anthony Calvert, au văzut documentarul BBC în timpul unei vacanțe în Elveția.
Până la acel moment, cuplul pierduse mai multe sarcini și avusese mai multe încercări eșuate de a concepe prin intermediul fertilizării in vitro.
Cindy și Anthony au contactat Ambasada României din Anglia pentru a începe procedurile de adopție. La acea vreme, Ionica avea aproape 2 ani.
Cerința orfelinatului a fost ca perechea să o contacteze pe mama biologică a actriței, pentru ca aceasta să-și dea acordul scris.
„Am fost atrași de zâmbetul ei, de fericirea de pe chipul ei, de energia pe care o avea sărind în pat, încercând să ne atragă atenția”, a declarat Cindy pentru Daily Mail, precizând că a fost dureros să o vadă pe Ionica „rasă în cap, într-o cameră plină de muște, mâncând terci”.
Citește și