Influența elementelor în horoscopul oriental

Calendarul chinezesc dezvăluie cele cinci elemente care influențează horoscopul oriental

Astrologia a fost întotdeauna o sursă de fascinație pentru oameni, căutând mereu răspunsuri despre propria personalitate și destin.

Calendarul chinezesc vechi, pe baza căruia se orientează horoscopul oriental, dezvăluie cele cinci elemente de bază – Metalul, Apa, Lemnul, Focul și Pământul.

Aceste elemente exercită nu doar o influență puternică asupra naturii omenești, ci și asupra caracterului fiecărei persoane.

Astrologii consideră că ultima cifră a anului de naștere este deosebit de importantă în determinarea acestor elemente și, implicit, a influenței lor asupra vieții individului. Organizarea mentală, obiceiurile și preferințele personale sunt conturate de aceste elemente, care oferă o perspectivă interesantă asupra personalității și trăsăturilor umane.

Astfel, pentru persoanele născute într-un an cu ultima cifră 0 sau 1, se spune că sunt caracterizate de elementul Metal. Acești indivizi sunt considerați a fi determinați și perseverenți, având încredere în propriile forțe. Cu toate acestea, firea rezervată și spiritul critic accentuat pot reprezenta un punct slab în relațiile cu cei din jur.

Dacă ultima cifră a anului de naștere este 2 sau 3, atunci individul este caracterizat de elementul Apă. Aceste persoane sunt considerate empatici și creativi, având o intuiție remarcabilă. Talentele unice ale celor din jur sunt apreciate și valorificate de acești indivizi, care se implică în relații interpersonale și încheie afaceri cu ușurință. Cu toate acestea, dorința de a fi mereu plăcut și alterarea personalității pot reprezenta puncte sensibile.

Pentru cei ale căror nașteri au ultima cifră 4 sau 5, elementul caracteristic este Lemnul. Acești indivizi sunt dinamici și activi, având o atitudine pozitivă în fața provocărilor vieții. Sunt protectori față de membrii familiei și acordă o importanță deosebită căsătoriei și vieții de familie. Cu toate acestea, munca excesivă și pasivitatea pot reprezenta puncte slabe în personalitatea lor.

Dacă ultima cifră a anului de naștere este 6 sau 7, atunci elementul caracteristic este Focul. Acești indivizi sunt dinamici, aventuroși și puternici, atrăgând oamenii în mod magnetic. Mintea lor este mereu plină de idei noi, iar acțiunea rapidă este o caracteristică dominantă. Cu toate acestea, stresul acumulat cu ușurință și toleranța scăzută la frustrare pot reprezenta puncte sensibile în personalitatea lor.

Pentru persoanele ale căror nașteri au ultima cifră 8 sau 9, elementul dominant este Pământul. Acești indivizi sunt înțelepți, răbdători și perfecționiști, luând responsabilitățile în serios și sacrificându-se pentru binele celorlalți. Loialitatea și încrederea lor le aduc sarcini de coordonare sau administrare la locul de muncă. Cu toate acestea, evită aventurile și dezamăgirile în dragoste prin analiza atentă a persoanei care le face avansuri.

Astrologia chineză oferă o perspectivă fascinantă asupra personalității și trăsăturilor umane, dezvăluind influența puternică a celor cinci elemente de bază. Fiecare individ poate afla mai multe despre sine și despre ceilalți prin identificarea elementului caracteristic în funcție de ultima cifră a anului său de naștere.

Citește și