Frunzele de hrean: tratament natural extraordinar pentru durerile de picioare. Este uimitor cât de multe avantaje aduc acestea

Frunzele de hrean sunt un leac natural impresionant pentru durerile de picioare.

Planta de hrean, care este perenă, se distinge prin frunzele sale verzi pline de nutrienți, superioare multor alte plante.

Acestea sunt bogate în numeroase beneficii pentru sănătate.

Frunzele de hrean conțin o mulțime de potasiu, calciu, magneziu, sulf, seleniu și o concentrație impresionantă de acid ascorbic.

Incredibil cât de multe avantaje oferă frunzele de hrean ca remediu natural pentru durerile de picioare.

Aceste frunze verzi bogate în nutrienți se deosebesc de alte plante prin conținutul lor îmbelșugat de vitamine precum B, C, E și PP.

Substanțele volatile prezent în frunzele de hrean fac acestea eficiente împotriva microorganismelor periculoase. Concentrația acestor substanțe volatile este atât de mare, încât chiar și frunzele uscate au proprietăți bactericide.

Hreanul, originar din zona mediteraneană, este cultivat în întreaga Europă din epoca Renașterii, atât pentru proprietățile sale terapeutice, cât și pentru utilizarea sa în domeniul culinar.

Hreanul este un condiment apreciat pentru stimularea apetitului și pentru gustul său picant și aromat, care îmbunătățește preparatele culinare.

Se spune că hreanul era consumat de egipteni cu peste 3.500 de ani în urmă, iar grecii plăteau sume mari de bani celor care posedau hrean.

Rădăcina de hrean este frecvent utilizată ca un condiment, dar și frunzele ar trebui să fie folosite la fel de des.

Proprietățile vindecătoare ale frunzelor de hrean previn acumularea de sare în organism, care poate pune în pericol sănătatea. Înainte de a merge la culcare, ia două frunze de hrean, înmoaie-le în apă clocotită, apoi pune-le pe picioare și le înfășoară cu un bandaj. Dimineața, desface bandajul cu grijă și îndepărtează frunzele.

Acestea au absorbit deja excesul de sare din corp.

Observă în ce părți ale corpului există cea mai mare cantitate de sare. Repetă procedura până când sarea nu mai apare pe frunze. În general, frunzele de hrean elimină sarea direct prin porii pielii.

Frunzele de hrean conțin:

65 kcal 39% – carbohidrați 20% – grăsimi proteine aminoacizi volatili vitamina B, vitamina C, E și PP substanțe organice cu proprietăți acide potasiu calciu sulf magneziu seleniu Beneficiile hreanului

Hreanul este folosit ca antibiotic natural, având capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor. În plus, frunzele au proprietăți antinflamatoare, fiind utilizate ca pansamente care să oprească supurațiile.

Tinctura de frunze de hrean poate ameliora durerile de dinți și este un ingredient frecvent inclus în pasta de dinți japoneză.

De asemenea, tinctura de frunze de hrean este folosită pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism, prevenind totodată depunerea sărurilor.

Frunzele de hrean pot ameliora durerile de picioare. Folosite încă din Evul Mediu pentru această problemă, persoanele afectate obișnuiau să facă băi de picioare cu ceai de frunze de hrean.

Ceaiul se prepară ușor, folosind frunze proaspete de hrean care se fierb în apă timp de 20 de minute. Se țin picioarele în ceai timp de jumătate de oră. Frunzele de hrean vor stimula circulația și vor detoxifia organismul.

Citește și