Frunzele de varză absorb toate bolile din corpul uman

Bine ai venit sau revenit pe LaSepareu.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Frunzele de varză constituie un remediu natural extraordinar. Natura găzduiește atâtea secrete valoroase, care pot fi de folos în multe situații.

Ați auzit, de pildă, că frunzele de varză pot fi utilizate ca tratament? Într-adevăr, această legumă, pe lângă faptul că este savuroasă, dispune și de o serie de utilizări terapeutice.

Puteți folosi frunzele de varză pentru a atenua inflamarea rezultată din diferite răni. Dacă vă accidentați și zona afectată începe să se umfle, aplicați o frunză de varză proaspătă și fixați-o cu un pansament. Se recomandă păstrarea compresei pe timpul nopții.

Dimineața, nu trebuie să vă preocupați de cum arată frunza, întrucât sucul acesteia va fi absorbit de corpul vostru și va avea un aspect neobișnuit. Însă, veți constata imediat efectul său pozitiv. Frunzele de varză pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea problemelor legate de tiroidă.

Varza se dovedește eficientă și în atenuarea durerilor de cap. Aplicați frunze pe tâmple și pe partea de sus a capului, acoperindu-le cu o pălărie. De asemenea, puteți așeza frunze de varză în sutiene. Această legumă este utilă și în cazul problemelor cu varicele. Aplicați frunze proaspete de varză pe zonele afectate și fixați-le cu un pansament. Atentie! Dacă simțiți o arsură, îndepărtați compresa imediat.

Ce alte proprietăți vindecătoare are varza și ce alte boli poate trata?

Beneficiile terapeutice ale acestei legume sunt recunoscute încă din primele sale zile de cultivare. Mark Porcius Cato, un general și scriitor roman din antichitate, a apreciat varza în tratatul său “Agricultura”, declarând: “Dacă aveți vreun disconfort înainte de a mânca varză, acesta vă va alina durerile de cap și de ochi și vă va vindeca.”

Iată câteva dintre afecțiunile pe care varza le poate trata:

-Insomnie;

-Dureri de cap;

-Tonifică corpul în mod excelent;

-Ajută la vindecarea rapidă a rănilor și arsurilor superficiale prin aplicare locală;

-Frunzele sale sunt folosite în tratamentul bolilor reumatice, răcelii și radiculitei;

-Poate fi folosită ca compresă pentru ameliorarea durerii;

-Stimulează mișcările intestinale și ajută la eliminarea toxinelor acumulate în sistemul digestiv;

-Este benefică în tratarea problemelor legate de glanda tiroidă;

-Este recomandată în cazul bolilor renale și diabetului;

-Conține substanțe antimicrobiene și antiinflamatorii;

-Este bogată în vitamina B, care ajută la tratarea ulcerului gastric și duodenal;

-Contribuie la vindecarea oaselor și la creșterea părului;

-Tratează căderea părului;

-Varza este un remediu natural adjuvant în cazul colitei, constipației, infecțiilor intestinale, obezității, tuberculozei, bolilor hepatice, sclerozei cardiace, nisipului și pietrelor la nivelul sistemului urinar. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care varza le oferă în tratarea diferitelor afecțiuni.

Citește și