Fiul actorului Valentin Uritescu, despre ultimele zile ale artistului:

La circa două săptămâni de la decesul actorului Valentin Uritescu, la vârsta de 81 de ani, fiul său, Bogdan Uritescu, a vorbit despre problemele de sănătate ale artistului și despre ultimii ani de viață ai acestuia.
Marele actor român de teatru și film a murit după o lungă suferință. Valentin Uritescu suferea de Sindrom Extrapiramidal, asemănător cu boala Parkinson, iar în ultima perioadă starea sa de sănătate se înrăutăţise.
Artistul fusese diagnosticat cu această boală încă de la vârsta de 33 de ani, dar a reușit să ducă boala pe picioare până la bătrânețe.
Fiul acestuia, Bogdan, a dezvăluit că ultimii doi ani din viața tatălui său au fost unii presărați cu multă durere.
”Fiecare își duce crucea. Ultimii ani au fost oribili, nu neapărat pentru el, sindromul ăsta te distruge, se încurcă comenzile, tu ești îngrozitor de revoltat că vrei, dar corpul nu te ascultă.
În ultimii doi ani l-am dus la un centru, unde nu i-a mers deloc bine, avea 42 de kilograme. Să-l vezi pe taică-tu că arată ca o… ceva aruncat acolo, dar el avea viață în ochi”, a spus Bogdan Uritescu.
Actorul dădea semne că este mai bine, însă starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a fost supus unuei intervenții chirurgicale.
După câteva zile de comă, familia actorului a primit vestea că acesta și-a pierdut viața.
”După l-am mutat la un centru deținut de familie, în Pantelimon, și revenise la 60 și ceva de kilograme. Toată lumea se purta ok, el avea dorință să treacă peste chestia aia, ne duceam mereu la el, eu cu mama, era bine și mă rugam să o țină așa. După care a avut o complicație la mațe, l-au operat la Pantelimon și ne-au zis: ”Nu vă faceți griji, nu iese viu de pe masă.”
Maică-mea începuse să tremure, dar a scăpat, s-a recuperat fizic foarte bine, dar nu înțelegea ce i se întâmpla. Și într-o seară m-au sunat că s-a degradat brusc și când l-am văzut, poziția lui schimonosită și chinul lui de a spune „Nu știți cât mi-e de greu, de ce nu mă ia odată?”. I-am zis că o să-l ia repede că asta nu e viață. Tata din boală și-a tras puterea. Nu zic că mi-am dorit (n.r. să moară), dar am sperat să se întâmple cât mai repede, după care a intrat în comă, a stat vreo 2-3 zile, și după am fost anunțat că a murit”, a mai dezvăluit fiul regretatului actor pentru un post de televiziune.
Bogdan Uritescu a vorbit frumos despre plecarea tatălui său, spunând că parcă a tras cu el un balon cu iertare, compasiune, bunătate, ca un mesaj pentru cei dragi.
”Zici că s-a dus în pământ și a tras un balon după el cu iertare, compasiune, bunătate, ca un mesaj pentru mine”, a mai spus Bogdan Uritescu.
Citește și